Film

Skribent

Mats Karlsson

10 februari 2018 | 22:00

80-talsserien "V" blir film

Skaparen Kenneth Johnson tar själv hand om manuset och regin.
En av de mest omtyckta serierna från 80-talet är tveklöst Kenneth Johnsons "V" och nu planerar Desilu Studios, Inc och skaparen Kennth Johnson att ta ödlorna till bioduken, rapporterar Digital Spy.
 
I 80-talsserien fick Jorden ett överraskande besök av utomjordingar som kallades för Besökarna. De såg ut precis som vanliga människor och var både trevliga och vänliga, men några personer lyckas ta reda på deras verkliga planer: att stjäla allt vatten från jordens oceaner då deras egen planet hotas av torka. Det resulterade i att en motståndsrörelse startades, med ambitionen att stoppa deras planer.
 

                                                                Kenneth Johnson
 
Serien fick en remake så sent som 2009, men lades ner efter två säsonger. Men nu tänker Johnson och produktionsbolaget Desilu Studios, Inc överge serieformatet och inrikta sig på att göra en påkostad filmversion.
 
- Vi är glada att i ett samarbete med Desilu att ge er den tidlösa – och tidsenliga – historien om kampen mellan motståndsrörelsen och övermakten till 2000-talet. "V" kommer bli den första i en filmtrilogi som kommer att berätta den episka historien jag har alltid föreställt mig, säger Kenneth Johnson i ett uttalande.
 
Låter det här som en bra idé?
| 10 februari 2018 22:00 |