Film

Skribent

Mats Karlsson

13 februari 2018 | 20:30

80-åriga Morgan Freeman blir gangsterboss

Hollywood-veteranen får sällskap av skådespelarkollegorna John Travolta och Forest Whitaker.
Morgan Freeman som ständigt utsätts för falska artiklar om sin död verkar inte ha några pensionsplaner. Enligt Variety ska han axla rollen som gangsterboss i George Gallos actionthriller "The Poison Rose".
 
Freeman får även sällskap av skådespelarna Forest Whitaker, John Travolta och den sistnämndes dotter Ella Bleu Travolta. George Gallo ("Columbus Circle") kommer att regissera efter ett manus han har skrivit med Richard Salvatore och filmen är baserad på Salvatores roman "The Poison Rose".
 
“Poison Rose” ska ha liknelser till filmer som “Chinatown”, “L.A. Confidential” och “The Long Goodbye”. Travolta spelar privatdetektiv med motgångar, Carson Philips, som finner det största nöjet med att dricka, röka och spela och självfallet med ett gott öga till en dam i nöd. Travoltas karaktär får ett fall med en våg av brott, misstänkta och döda kroppar.
 
Ella Bleu Travolta ska föga förvånande spela dottern till Travoltas karaktär, medan Whitaker har rollen som den skumma ägaren till ett behandlingshem för rika och desillusionerade. Morgan Freeman axlar karaktären med smeknamnet Doc, den "Gudfader"-liknande gangsterbossen i staden Galveston i Texas.
 
Det här låter väl inte så dumt eller vad tycker ni?
| 13 februari 2018 20:30 |