Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 juli 2022 | 15:30

8 nya filmer du kan streama i juli

Spionthriller med Ryan Gosling, fantasy-action med Joey King och kärleksdrama med Michael B. Jordan bland månadens heta premiärer på streaming och VOD.
En badass-prinsessa har just gjort entré på Disney+ och efter helgen får vi ta del av Denzel Washingtons nya emotionella drama som digital hyrfilm. Under juli månad väntar också Bröderna Russos explosiva nya spionthriller och en modern Jane Austen-adaption.
 
Nedan samlar vi månadens stora filmpremiärer på streamingtjänster som Netflix, PRrime Video och Disney+, samt ett par mycket lovande video-on-demand-tips.
 
 

The Princess - 1 juli på Disney+

 
Det var en gång en prinsessa som blev inlåst i ett torn. Men den här prinsessan vägrar att sjunga Disneysånger eller snällt vänta på en prins som ska rädda henne. Den här prinsessan är redo att slå tillbaka! Joey King spelar huvudrollen i en actionspäckad (och hyfsat brutal, enligt trailern) fantasyfilm som låter ”Trassel” möta ”Game of Thrones” och ”John Wick”. Kanske inte något du vill visa för de yngsta barnen…
 
 

A Journal for Jordan - digital hyrpremiär 4 juli

 
Michael B. Jordan får visa sin mest romantiska sida i ett gripande kärleksdrama i regi av Denzel Washington. Här berättas den sanna historien om Charles King, en amerikansk soldat på väg till Irak som började skriva dagbok med visdomsord och livsråd till sin nyfödde son. Det är inte svårt att räkna ut hur det kommer sluta, men jag gissar att somliga kan behöva en ask näsdukar eller två. Kings fru Dana Canedy har skrivit boken som filmen bygger på.
 
 

Havsmonstret - 8 juli på Netflix

 
Netflix bjuder in till ett animerat äventyr på de sju haven. Här väntar en spännande saga om orädda krigare, pirater, monster (en del rätt gulliga sådana) och mitt i dramat - en liten flicka som får vara med om sitt livs resa. Karl Urban och James Harris gör några av rösterna. För regin står Chris Williams, Oscarsnominerad Disneyveteran med ”Vaiana” och ”Big Hero 6” på meritlistan.
 
 

Don’t Make Me Go - 15 juli på Prime Video

 
Sommaren är en tid för roadtrips och att umgås med nära och kära. Amazons drama ”Don’t Make Me Go” vill påminna oss om att ta vara på familjen med en historia om en ensamstående pappa med en dödlig sjukdom. John Cho spelar Max som lockar med sin tonåriga dotter Wally på en biltur från Kalifornien till New Orleans, som kan bli deras sista chans att spendera tid tillsammans. Vi kan räkna med att starka känslor, svåra samtal och mycket tårar och skratt väntar runt varje kurva.
 
 

Övertalning - 15 juli på Netflix

 
Det tycks aldrig ta slut på Jane Austen-romaner att filmatisera. Den som törstar efter kostymdrama, gammaldags romantik och moderna kvinnor som suktar efter stiliga män får kolla in ”Övertalning” med Dakota Johnson i huvudrollen. Hon spelar Anne, en kvinna vars gamla kärlek snubblar in i hennes liv på nytt. I den här versionen, som verkar bädda för lättsam och humoristisk eskapism, får vi se hjältinnan bryta den fjärde väggen och tala direkt till tittarna.
 
 

Red Rocket - digital hyrpremiär 18 juli

 
Sean Baker är en spännande regissör som gett oss finfina indiefilmer som ”Tangerine” och underbara ”The Florida Project”. Här i Sverige har vi fått vänta länge på hans ”Red Rocket” som skulle gått upp på bio i våras men skickas nu direkt mot VOD. Den här följer en manlig porrstjärna (Simon Rex har blivit kritikerhyllad för rollen) som återvänder till sin hemstad efter 17 år i Los Angeles för att försöka påbörja ett nytt liv.
 
 

The Gray Man - 22 juli på Netflix

 
Med en budget på 200 miljoner dollar är ”The Gray Man” en av de dyraste Netflix-produktionerna någonsin. Rollistan går inte heller av för hackor: vi har Ryan Gosling som en jagad agent, Chris Evans som en psykotisk före detta kollega som jagar honom (kolla in porrmustaschen!) och Ana de Armas i ännu en tuff roll efter ”No Time to Die”. En internationell spionthriller i regi av Joe och Anthony Russo, bröderna bakom ”Avengers”-filmerna.
 
 

Anything’s Possible - 22 juli på Prime Video

 
Pojke möter flicka. Pojke blir kär i flicka. Men flickan är trans, och deras begynnande kärlekshistoria kommer inte helt utan drama. Billy Porter, ”Pose”-skådisen ni vet, regidebuterar med ”en coming-of-age-historia för Generation Z”, enligt Amazons egna beskrivning. En gullig, queer romcom med premiär lagom till Stockholm Pride-firandet.
 
 
Vilka av filmerna ser ni fram emot att kolla in? Kommentera gärna nedan.
| 2 juli 2022 15:30 |