SPONSRAT

Skribent

Andreas Samuelson

29 mars 2016 | 18:00

8 legendariska kändisar som dykt upp i “Vinyl”

“Vinyl” fortsätter att spinna vidare och i sjätte och sjunde avsnittet händer mycket. Här är åtta legendariska kändisar som dök upp på olika sätt.
Richie (Bobby Cannavale) har möjligen nått botten när frun tar barnen och sticker, samt skivbolagets framtid ser fortsatt svajig ut. Friska fläkten Andrea ser ut att kunna injicera nytt blod i affärsverksamheten men Richies besök i Vegas med Zak (Ray Ramono) slutar inget vidare...

“Vinyl” har gjort en grej av att slänga in legendariska musiker som såväl biroller samt dröminslag. Här är några vi minns från sjätte och sjunde avsnittet.

David Bowie
Det är känsligt att skildra en sådan nyligen avliden storhet som Bowie men Noah Bean gör det finstilt. Han uppträder med klassikern “Suffragette City” i full Ziggy Stardust-mundering och framstår helt rätt som en av de klokare karaktärerna i sjätte avsnittet.

Buddy Holly
Rocklegenden var vid det här laget död sedan länge men dyker upp likt ett spöke i en av seriens inspirerade dröminslag. I rök och ljuseffekter sjunger han “Rave On” när Richie blickar tillbaka på den gatan han körde ihjäl en av sina vänner.

Elvis PresleyKlart Kungen ska vara med! Rockstjärnornas rockstjärna är en större biroll i sjunde avsnittet när Richie och Zak letar upp honom i Vegas där han uppträder med “Polk Salad Annie” och är galet nära att signera honom. Dessvärre sätter Elvis manager käppar i hjulet.

Gram Parsons
Countrysångare som inspirerat alla från Elvis Costello till Emmylou Harris dog av en överdos i Joshua Tree 1973. Som ett bisarrt insiderskämt så träffar han Richie på en fest och försöker övertala honom att följa med på en drogresa - till Joshua Tree.

Stephen StillsMusikern känd från Buffalo Springfield och Crosby, Stills & Nash dyker också upp i stjärnminglet på festen i avsnitt sju. Richies försök att smöra faller platt när han kallar Stills för “Captain Manyhands” varpå stjärnan svarar “Ingen kallar mig det längre”.

Pink FairiesBland alla gamla bekanta musiker i avsnitt sju så uppträder typiskt nog de brittiska psykadelisk-punkarna i en absurd drömsekvens i vattnet med sin kulthit “Do It”. Självfallet avslutas det hela med att de slaktar sina instrument i traditionell rockstjärnestil.

Andy WarholKonstnären, spelad av regissören John Cameron Mitchell (“Hedwig and the Angry Inch”), har dykt upp tidigare som Devons mentor. I sjätte avsnittet råkar han olyckligtvis stöta på en tokhög Richie i en nattklubbskö och hamnar efter tumult på gatan. Stackars Andy.

Blue SwedeVår egen stolhet med Björn Skifs i spetsen syns egentligen aldrig men dyker upp som referens i sjunde avsnittet (roligt nog i samma som en annan blågul stjärna, Lena Olin). Richies rival Lou nämner att han signerat “några svenskar” som gjort en cover på “Hooked on a Feeling”...


Vilken har varit din favorit bland musiker som dykt upp?
| 29 mars 2016 18:00 |