Film

Skribent

Emil Skelterwijk

27 november 2013 | 21:01

7 hemskaste dödsfallen i Disneyfilmer

Sju hemska dödsfall från klassiska Disneyfilmer som vi fortfarande bär med oss i vår vardag.

Frasen "Jag gillar inte Disney" har nog aldrig yttrats på denna jord. Och har det gjorts så har personerna troligtvis gått samma väg till mötes som de sju karaktärer vi nu ska titta närmare på. Nämligen det som fortfarande injagar fruktan i våra barndomsminnen: dödsscenerna i Disneyfilmerna!

Dessa hemska och ibland brutala dödsfallen får oss än idag att fiska upp kudden när scenen börjar närma sig. Här kommer en lista på de sju hemskaste dödsfallen i Disneys filmer.

Den lilla sjöjungfrun - Ursula

Ursula... denna ljuva kvinna i sina bästa år. Retade upp fel prins och fick ett skepp i magen. Är inte det alla överviktiga bläckfiskkvinnors historia? Men även om hon var en kallhjärtad sjöhäxa som planerade att ta över hela havet, så är det än idag (trots mina 25 höstar) lite magstarkt att se detta fullskaliga skepp köra rakt in i hennes buk!

Ringaren i Notre Dame - Quasimodos mamma

Att vara zigenare under eran då Frollo höll i marionettrådarna kan inte ha varit enkelt. Titta bara på Quasimodos morsa. Innan ens familjeweekenden i Paris hade tagit fart, prydde hon Notre Dames stilfulla stentrappa. Detta som resultat av en opåkallad "high kick" i barmen av en man lika kall som klockors metall. Visst, Frollos fall ner i en bytta med "lava" kanske inte heller är någon solskensdöd men om vi ska jämföra spräckt skalle med en för hög kanonkula i en varm badtunna, då jämför vi elefanter och lämlar! 

Tarzan - Clayton

Claytons sätt att lämna jordelivet fick nog en och annan unge att sätta Coca Colan i halsen. Att falla x antal meter ner från ett träd med en lian runt halsen slutar aldrig bra. Vilket var synd för jag kan ändå tycka att herr Clayton var en ganska reko snubbe. Vi måste ju alla jobba för att ha tak över huvudet och mat för dagen. Att döda gorillor var hans tak och mat... Sen att hans yrke gjorde att han förtjänade den utgången han fick kan nog ingen säga emot!

Lejonkungen - Scar

Scar - lejonet med för stor trut! Han måste ju vid någon tidpunkt ha anat att hans ordbajsande förr eller senare skulle få dåliga följder. Men att bli sliten i stycken av sina gamla arbetskollegor var nog inget farbror Scar någonsin hade kunnat sia om när han skickade Mufasa "upp till de stora kungarna". Men är det något sätt man ska dö på som lejon, så är det just att bli festad på... som ett djur!

Superhjältarna - Syndrome

Allt handlar om ens barndom. Många skurkar alstras genom dålig miljö och upplevelser. Lille Buddy kan nog skriva under på det. Knäckt av sin idol som glin är han nu tillbaka som superskurken Syndrome för att hämnas (och tjäna några extra slantar, tydligen är det dyrt att avla fram superskurkvapen!). Syndromes utgång ur livet blir dessvärre som köttfärssås och bekräftar bara filmens två viktigaste budskap: Bär inte cape och var inte långsint!

Fantasia - Stegosaurus

För miljontals år sedan skedde en fight mellan en T-Rex och en Stegosaurus som Disney lyckades få på film. Han/hon kämpar hårt mot den köttätande besten, men till sist blir den besegrad och dödad framför sina vänner. Fruktansvärd dödscen. Ingen Stegosaurus ska behöva dö på det sättet.

Oliver & gänget - Sykes

Sykes är en man som man inte vill bråka med, ännu mindre vara skyldig pengar. Men som med alla skurkar - där det onda kommer in, går förnuftet ut. Plötsligt befinner sig Sykes, i jakten på Oliver och Gänget, på ett tågspår med sin flotta bil. Så vad ska man säga, visst är det en hemsk död men kör man bil på ett tågspår får man fan skylla sig själv!

Tycker ni att det saknas något hemskt dödsfall är det bara att skriva i kommentarfältet nedan. Och jag vet att ni är besvikna för att Bambis mamma inte dök upp på listan, men jag klarade det inte... Det är fortfarande för hemskt att skriva om!

| 27 november 2013 21:01 |