Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

27 augusti 2016 | 15:00

7 nya tv-serier att hålla ögonen på i höst

Hösten är full av nya tv-serier att spana in. Här följer ett urval med något för de flesta! Vilken blir du sugen på?
Biosommaren var ganska torr men tv-hösten är desto frodigare. Kära gamla favoriter börjar återvända till rutan och nya serier testar vattnet. Listan över dessa skulle kunna göras lång, men här tipsar jag om de som verkar mest lovande, baserat på rollista, kanal och originalitet.

High Maintenance (HBO Nordic) - 16 septemberVi får följa en helt vanlig gräs-langare som förser sina olika neurotiska klienter i Brooklyn. "The Guy" spelas av Ben Sinclair som genom sin knarklangning får en inblick i dessa New York-bors vardag och hur de försöker förbättra sina liv. Serien är skapad av Ben Sinclair själv, ihop med sin fru Katja Blichfield.

Luke Cage (Netflix) - 30 septemberEn oskyldigt dömd man var med om ett misslyckat experiment som gjorde honom skottsäker och superstark. Nu har han rymt ifrån fängelset för att låna ut sina tjänster som superhjälte. Detta är den nya Marvel-serien på Netflix, efter framgångarna med "Daredevil" och "Jessica Jones". Ihop med framtida Iron Fist kommer de att bilda "The Defenders".

Westworld (HBO Nordic) - 2 oktoberJ.J Abrahms tv-serie-adaption av filmen men samma namn är en mörk återberättelse av skapelsen av artificiell intelligens och syndens utbreddning. Vi befinner oss i en nära framtid på en nöjespark som försöker återskapa Vilda Västern och oavsett hur ädla eller perversa dina lustar är, kan parken stilla dina behov.

Divorce (HBO Nordic) - 9 oktoberSarah Jessica Parker spelar Frances, en kvinna som plötsligt börjar ifrågasätta sitt liv och äktenskap och upptäcker att det är svårare än man kan tro att bryta med det gamla och få en nystart.

Insecure (HBO Nordic) - 9 oktoberDessa åtta halvtimmar är fyllda md komedi om vänskapen, upplevelserna och prövningarna som två svarta kvinnor går igenom tillsammans. I rollerna ser vi Issa Rae och Yvonne Orji.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency (BBC America) - 22 oktoberElijah Wood och Samuel Barnett spelar detektivduon från Douglas Adams bok med samma namn. Tillsammans utforskar de övernaturliga fall i denna väldigt absurda och flummiga dramakomedi-serie.

The Crown (Netflix) - 4 novemberQueen Elizabeth II är 25 år och nygift. Nu står hon inför det överväldigande ansvaret att styra en av världens största monarkier ihop med Premiärminister Sir Winston Churchill. I en tid då Storbritanniens makt dalade och världspolitiken var upp-och-ner, satte sig en kvinna på tronen och förändrade allt. Serien ger en verklighetsbaserad och chockerande inblick i vad som pågår bakom fasaderna hos Westminster och Buckingham Palace.

Du har väl inte missat att kolla när dina favorit-serier är tillbaka i höst med nya avsnitt? Här är den kompletta guiden!

Vilka serier är du nyfiken på?
| 27 augusti 2016 15:00 |