Film

Skribent

Robert Lange

1 september 2015 | 21:00

6 rysare att hålla utkik efter på bio i höst!

Guillermo del Toro och M. Night Shyamalan kommer hålla oss på helspänn i biostolen.
Skräckfilmsåret 2015 har hittills visat sig vara en av de mer ojämna, men nu då hösten står för dörren är det dags för rond 2 och vi har en hel del att se fram emot. Här kommer 6 skräcktitlar att spendera hösten till.

Unfriended (4 september)
En film som utspelar sig helt över sociala medier, kan det vara något? En grupp ungdomar under en gruppkonversation på Skype plötsligt kontaktas av en gammal gemensam klasskamrat som oroväckande nog tog sitt eget liv precis ett år tidigare. Det blir snart uppenbart att hon söker hämnd för den brutala mobbing hon utsattes för och som ledde till hennes död.

Crimson Peak (16 oktober)
När Guillermo del Toro drar i tyglarna betyder det att vi har något utöver det vanliga att vänta oss, och efter några riktigt stilfulla och stämningsladdade trailers är detta en av höstens mest emotsedda filmer! 

I efterdyningarna av en familjetragedi slits en aspirerande ung författare mellan kärleken till sin barndomsvän och den nyuppkomna frestelsen i form av en mystisk nykomling. I ett försök att undkomma spöken från sitt förflutna sveps hon iväg till ett stort, gammalt hus - ett hus som andas, blöder... och som inte glömmer. Stjärnspäckad lyxrysare med Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska och Charlie Hunnam.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (23 oktober)
Den sista delen i den framgångsrika skräckserien lägger alla korten på bordet. Handlingen är fortfarande något oklar, men i en intervju med IGN hade producenten Jason Blum bland annat följande att berätta: ”Alla frågor som alla ställt under filmernas gång: Hur ser Toby ut egentligen? Vad är familjernas bakgrundshistorier? Dessa frågor har vi än så länge vi bara antytt svaren till, men nu är det dags att ge publiken fullständiga svar.”

Så, man har alltså suttit och ruvat på något här, sparat det bästa till sist kanske? Vi får helt enkelt se, ganska intressant låter det i alla fall.

Rings (13 november)
En riktigt seglivad förbannelse, som tog långsemester för 10 år sedan, är nu redo att fortsätta. Den spanske regissören F. Javier Gutiérrez skakar liv i ”Ring”-serien med ”Rings”, som kommer att vara den tredje delen i serien (detta är således ingen reboot, som det tidigare surrats om).  

Krampus (4 december)
En stämningsförhöjande julskräckis att avnjuta inne i värmen när snöstormen rasar utanför är ju ett måste! Lagom till jul släpps skräckkomedin ”Krampus”, som berättar historien om en illvillig varelse som härjar fritt i juletider och läxar upp de barn som inte varit snälla under året...

The Visit (11 december)
M. Night Shyamalan utlovar en hårresande historia om två syskon, en bror och en syster, som skickas för att bo med sin mormor och morfar över helgen. Men syskonen upptäcker snart att deras släktingar är involverade i något fruktansvärt och skrämmande. Det hela blir inte lättare av att de inser att deras chanser att ta sig tillbaka hem blir allt mindre för varje dag som går. 

Fler filmer för dig som gillar kalla kårar: exorcistfilmen "The Vatican Tapes" (25 september), animerade ”Hotell Transylvanien 2” (23 oktober), vampyrrysaren ”A Girl Walks Home Alone at Night” (på bio och VOD 25 oktober), skräckkomedin ”Scout’s Guide to the Zombie Apocalypse” (30 oktober), familjefilmen ”Goosebumps” (27 november) och gotiska dramat ”Victor Frankenstein” (4 december).

Vilka skräckisar ser du fram emot?
| 1 september 2015 21:00 |