Film

Skribent

MovieZine

26 mars 2014 | 20:01

6 skådisar som hatar sin egen film

Vad har Sean Connery, George Clooney och Megan Fox gemensamt? Alla har de spelat in storfilmer som de helst vill glömma.

Det är inte alltid lätt att stå bakom ett verk man varit med och format. Jag gjorde senast som idag en experimentell macka som jag önskar jag inte hade blandat senap med kaviar på. Men jag åt den och svalde min stolthet. Men vissa klarar inte det utan väljer istället att tvätta bort skiten från sina händer och komma ut rena. Vi pratar om skådespelare som skyr sin prestation i en film eller filmen i helhet. Eller både och. Här har du i alla fall några skådisar som ångrar sin egen film:

Sean Connery ångrar James Bond

Förutom sin magnifika brytning är Sean Connery mest känd för James Bond. En roll som varje skådespelare vill spela, varje liten pojke vill vara och varje kvinna vill ha... ja, förutom Sean Connery då. Han är så klart tacksam för berömmelsen och framgången James Bond-rollen har fört med sig, men han var inte direkt ett fan av det faktiska utförandet och har sagt:

- Jag har alltid hatat den där jävla James Bond. Jag skulle vilja döda honom.

Alec Guinness ångrar "Star Wars"

När Alec Guinness gjorde den berömda rollen Obi-Wan Kenobi i "Star Wars", hade Guinness redan synts i klassiker som "Bron över floden Kwai" och "Lawrence av Arabien". Under inspelningen ska Guinness ha sagt följande:

- Bortsett från pengarna, ångrar jag att jag har medverkat i filmen. Jag gillar de tillräckligt, men det är inte ett skådespelarjobb.

I sin självbiografi skriver Guinness om ett fan som skröt att han hade sett "Star Wars" mer än 100 gånger. Guinness gick med på att ge pojken en autograf under förutsättningarna att han lovade att aldrig se filmen igen. Tuff deal!

Bob Hoskins ångrar "Super Mario Brothers"

Bob Hoskins är i mångas ögon rörmokaren Mario. Tyvärr är det inget positivt i det här fallet. Och Bob Hoskins verkar även han ha svårt att förlåta sig själv för "Super Mario Bros". Förra året talade Guardian med "oldtimern" om sin karriär och han sammanfattade sina känslor ganska kortfattat:

"Vad är det värsta jobb du har gjort?"
- Super Mario Brothers.

"Vad har varit din största besvikelse?"
- Super Mario Brothers.

"Om du kunde ändra ditt förflutna, vad skulle du ändra på?"
- Jag skulle inte göra Super Mario Brothers.

Megan Fox ångrar "Transformers" 1 & 2

Det blev hennes genombrott, men trots det hade Megan Fox mage att inte bara rata filmen men hade också en pik på regissören:

- Jag är fruktansvärd i den. Det är min första riktiga film och den är inte ärlig och inte realistisk.

Några år senare kom "Transformers: Revenge of the Fallen" och ännu en gång var Fox snabb med att spotta på sitt verk:

- Jag är med i filmen, och jag läste manuset, och jag såg filmen, och jag kan fortfarande inte fatta vad som hände. Om du inte har läst manuset och går och förstår det, kan du vara ett geni.

Mark Wahlberg ångrar "The Happening"

När "The Happening" kom ut 2008, fördömde både kritiker och publik filmen som en av de mest löjliga och dåligt agerade "skräck"-filmer som någonsin gjorts. Det tog bara två år för Wahlberg att komma ut och kritisera det också. På en presskonferens för "The Fighter", började han tala om en dålig film han hade varit med i innan han uppgav att det var "The Happening" han pratade om:

- Vi hade faktiskt haft lyxen att ha lunch innan och prata om en annan film och det var en dålig film som jag gjorde. Jag vill inte berätta vilken film... Ok, "The Happening.". Det är vad det är. F***ing träd, mannen. Växterna. F*** det. Du kan inte klandra mig för att inte vilja försöka spela en lärare i naturvetenskap. Åtminstone spelar jag inte en polis eller en skurk.

George Clooney ångrar "Batman & Robin"

"Batman & Robin" var utan tvekan ett fullständigt misslyckande, förutom att den drog in en massa pengar. George Clooney har sagt att hans största beklagande inom skådespeleri är just sin tolkning av Batman. Han har sagt att det var en "svår film att vara bra i" och "Jag tror att vi kan ha dödat franchisen."

Känner du till någon skådis som verkligen hatar sin film, dela gärna med dig i kommentarfältet nedan!

| 26 mars 2014 20:01 |