Film

Skribent

MovieZine

9 maj 2016 | 09:15

6 roliga fakta om TV6 som firar tio år idag!

Vilken var den första filmen som sändes? Och vem är egentligen killen som snackar mellan programmen? Vi tog reda på (nästan) allt du undrat.
För exakt tio år sen, den 9 maj 2006 föddes TV6. Denna kaxiga lillebror till TV3 har sedan dess underhållit Sverige med sport, sci-fi-serier, nördiga filmmaratonkvällar och otaliga "Simpsons"-repriser. Vi säger grattis på den stora dagen! 

MovieZine har samlat ihop 6 roliga saker som du troligen inte visste om tioåringen.

Large f9fc80e5d7f0b2c4e156b8d94a0ca239 terminator 3 le soulevement des machines

1. Visste ni att TV6 inledde med att bl.a. sända Ishockey-VM från Lettland på premiärdagen? 

Den första filmen som sändes på var ”Terminator 3: Rise of the Machines” (den sänds även ikväll på 10-årsdagen). Under premiärveckan på TV6 visades också de första ”Star Wars”-filmerna (Episod 4-6).

2. Bästa tittarsifforna genom tiderna (alla program)

Ishockey VM (2009) Sverige – Tjeckien
VM-kval Fotboll (2009) Sverige-Danmark
VM-kval Fotboll (2009) Sverige-Danmark (returen)

3. Filmen med högst tittarsiffra: ”Star Wars: Episod IV” (sändes 2013)

4. Serien med högst tittarsiffra: ”2 ½ män” (2011)

5. Topp 3: De mest sedda TV6-produktionerna genom tiderna är...

"Hål i väggen"
"99 saker man måste göra innan man dör"
"99 saker med Erik och Mackan"

6. Hela 15 500 avsnitt av "Simpsons" har TV6 visat genom åren! Det motsvarar 4 och ett kvarts avsnitt om dagen, i tio år. Är du också ett fan, missa inte våra 27 knäppa fakta om "Simpsons"!

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Bonus! En exklusiv intervju med den mystiska Sexankillen


En TV6-karaktär att älska eller hata är speakerrösten som håller oss sällskap mellan kvällsprogrammen. Den anonyme ”Sexankillen” har med sin humoristiska ton skapat sig fans och startat debatter online - vem är egentligen mannen bakom rösten? 

Vi får se om de här svaren (som TV6 har förmedlat vidare till hemlig ort) kan ge några ledtrådar.

Hur länge har du jobbat på TV6?

- Jag var med alldeles från början och satt i båset och snackade under premiärkvällen den 9:e maj 2006. I början fanns ju också Sexantjejen så vi alternerade och jobbade varannan vecka. Men hon försvann sen. Vete tusan var hon tog vägen. En dag var hon bara borta. Så sen dess har jag kört Sexan själv.

Har du någonsin råkat avslöja ditt namn?

- Nej, jag har aldrig försagt mig och ingen har ännu gissat vem jag är ute på stan. But the truth is out there…

Varför är du hemlig och bär mask?

- Det är för att skydda tittaren. Det sägs att de som beskådar mig med blotta ögat plågas av mardrömmar resten av livet. De drivs så småningom från vettet och springer bort sig i Smålands skogar.  Eller, vänta… var det för att jag egentligen är en cyborg från framtiden som kommit hit för att ta över världen? Jag minns inte den ursprungliga anledningen nu. Men man får lita på att det i vilket fall som helst är bäst att behålla den hemliga identiteten.Har du en favoritserie genom åren?

- "Simpsons" är väl det uppenbara svaret vad gäller favoritserie. Den har vi ju haft med oss genom alla år och den håller än. Men det finns ju mycket. Får jag bara välja en? "Falling Skies" gillade jag. "Scream Queens" har vi bara sett första säsongen av än så länge, men den tror jag kan bli en vi minns. Och så våra egna grejor – "112 Aina", "Erik och Mackan"-programmen. De förtjänar ju absolut också en första plats. Men ska det bara vara en så får det bli "Simpsons". På grund av klassiker-klassificeringen. Favoritkaraktären – Vaktmästare Willie.

Pratar du efter manus eller är allt improviserat?

- Jag planerar och skriver ner det jag tänker säga. Tiderna då jag snackar innan och efter programmnen är fasta och ganska snäva ibland så jag måste ju veta att jag hinner få in det jag vill säga. Drar jag över med en kvarts sekund så klipps jag av. Men, sen ändrar jag ju alltid lite ändå när jag sitter framför mikrofonen. Det måste ju vara levande. Det blir tajt på det ibland. 

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Det allra bästa är kommunikationen med tittarna. Jätteroligt med mejlen jag får via tv6.se som jag sen kan ta upp och kommentera i rutan under kvällen. Det är det som gör att snacket på Sexan blir en dialog och inte en monolog. Det känns också väldig schyst när någon skriver att jag lyser upp deras kvällar eller att jag muntrat upp någon som haft en tuff dag.  Det är ju det som det handlar om. 

Är du singel?

- Den frågan väljer jag att inte svara på. Men jag kan ju säga att sitta instängd ensam i ett litet bås större delen av sitt liv är inte bästa sättet att träffa någon. De enda jag ser är de som har någon anledning att titta in. Just nu är det bara Budi, en storväxt man från Indonesien, som kommer och tömmer papperskorgen.  Vi kommer bra överens. 
| 9 maj 2016 09:15 |