Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 augusti 2014 | 17:00

6 Robin Williams-filmer väntar fortarande på premiär

Det kommer fler chanser att skratta och gråta tillsammans med Robin Williams. Flera av hans filmer har ännu inte haft premiär.
Skådespelaren och komikern Robin Williams har gått bort. Men hans arv lever vidare med alla de omtyckta filmer som han spelat in under mer än 30 år. Vid sin död hade Robin Williams hunnit färdigställa tre filmer som ännu inte fått sin premiär, och ytterligare tre väntar på att komma till Sverige. 

Här är Robin Williams-titlarna som vi ännu har att se fram emot:

Natt på museet 3

Williams upprepar rollen som Teddy Roosevelt i ett tredje museumäventyr där gamla artefakter på magiskt sätt kommer till liv. Den här gången hamnar de alla, under vakten Ben Stillers ledning, i London. Svensk biopremiär på juldagen i år.

Absolutely Anything

Brittisk komedi av Terry Jones om en utomjordisk invasion. Robin Williams lånar ut sin röst till Dennis, en talande hund. I den stjärntäta rollistan kan vi också se eller höra medlemmar ur Monty Python, samt Kate Beckinsale, Simon Pegg och Gemma Arterton. Svensk premiär sommaren 2015.

Merry Friggin' Christmas

Julkomedi där Lauren Graham och Joel McHale spelar delar av Robin Williams skruvade familj. USA-premiär 7 november, än finns det inga planer att släppa filmen på svenska biografer.

The Angriest Man in Brooklyn

Dramakomedi med Robin Williams som snål och grinig gubbe som, av ett misstag, får veta att han har 90 minuter kvar att leva. Trots Mila Kunis, Peter Dinklage och Melissa Leo i rollistan har filmen ännu inte plockats upp för svensk distribution. Sågades av amerikanska kritiker.

Boulevard

Drama om en hängiven make och ett hemligt dubbelliv. Bob Odenkirk och Kathy Baker spelar mot Williams i filmen som hade premiär på Tribeca Film Festival i våras. Har ingen distribution än.

The Face of Love

Romantiskt drama med Annette Bening och Ed Harris i huvudrollerna. Filmen fick ett ljummet mottagande efter den smala bioreleasen i USA i våras, och har ännu inte nått Sverige.

Dessutom försökte Robin Williams och regissören Chris Columbus att få till en uppföljare till 1993 års komedi "Välkommen Mrs. Doubtfire", som vi skrev om senast i april. De hann aldrig så långt.
| 12 augusti 2014 17:00 |