Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 april 2014 | 10:01

Välkommen tillbaka, Mrs. Doubtfire

Robin Williams drar på sig rollen igen i en uppföljare till komedin från 1993.

Fru Euphegenia Doubtfire var en trevlig bekantskap på 90-talet som vi väl aldrig trodde att vi skulle få se igen. Men Robin Williams är redo att dra fram både peruk, löstuttar och blommiga klänningar på nytt. Tro det eller ej, "Välkommen Mrs. Doubtfire" ska få sig en tvåa.

Uppföljaren har det snackats om till och från sedan 2001, utan att varken Williams eller regissören Chris Columbus tänt till på någon idé. Nu, mer än 20 år efter originalfilmen, har manusförfattaren David Berenbaum ("Elf") kläckt en story som ska återförena Columbus med hans leading lady, skriver Hollywood Reporter.

Den första filmen regisserades också av Columbus och hade, förutom Williams, Sally Field och Pierce Brosnan i rollistan. Handlingen följde en frånskild familjefar som, för att kunna träffa sina barn, tog anställning som hushållerska mitt framför ögonen på en uppenbarligen blind och döv exfru.

Filmen kan möjligen bli en välkommen comeback för den forne komikerstjärnan. Robin Williams har inte direkt haft brist på jobb de senaste åren, men har fått leta sig till små biroller (som i "The Butler") eller mindre kända filmer som gått direkt till DVD-hyllorna.

Frågan är, är biopubliken redo att välkomna tillbaka Mrs. Doubtfire? Vad tror ni?

| 17 april 2014 10:01 |