Serie

Skribent

Andreas Samuelson

12 april 2016 | 08:20

6 överväldigande nyheter från “Vinyl” avsnitt 9

Richie må kanske inte vara världens mest sympatiska huvudkaraktär i en TV-serie men i nionde avsnittet av “Vinyl” har han lite väl oflyt.
Episod nio i serien är kanske en av de mest händelserika. Det är trekanter, dramatiska fotograferingar, fladdermöss, graviditeter, utpressningar och de vanliga bråken. Även om de flesta rollfigurerna har det ganska miserabelt så är Richie extra utsatt. Här är sex stycken jobbiga situationer Richie stötte på.

Andrea löper amok
Richies nyvärvade PR-proffs Andrea är vassare än nyslipade kniv men hennes oortodoxa metoder på kontoret uppskattas inte direkt av... någon. När hon skäller ut Jamie och Cece försöker Richie säga ifrån utan resultat. Kommer hennes hårda stil leda till framgång eller är det en tidsfråga innan hon försvinner?

Maffian flyttar in
Djävulskontraktet med Maury Gold och hans maffiavänner i förra avsnittet slutade som bekant med att de skulle flytta in på kontoret. Inte oväntat leder detta till en del konflikter bland de anställda. Hur lång tid tar det innan skiter verkligen träffar fläkten?

Lester upptäcker maffian
Lester har fullt upp med att vägleda Nasty Bits i rätt riktning men hans egen förlorade karriär - borta på grund av misshandeln av Golds hejdukar - vilar ständigt som en jäckande skugga. Han blir således lagom glad när han upptäcker kontorets nya inneboende. Är detta det ultimata slutet på hans och Richies vänskap?

Zak inser casinobluffen
Richie var rejält ful när han spelade bort företagets pengar och fick Zak att tro att det var hans fel. Så det är egentligen helt rätt att när Zak, när han inser detta, ger Richie ordentligt på nöten. Hur lång tid innan Zak slutligen får nog av Richie?

Devons nya kille
Det dröjde inte länge förrän Devon hittade en ny karl  - en hunkig fotograf - efter uppbrottet med Richie. Helt dum verkar han ju inte men klart man tycker lite synd om Richie när han inser vem han jagat fladdermöss med. Finns det en chans för de två eller bör Richie gå vidare som sin fru?

Polisens utpressning
Richie åkte till slut dit för mordet på Buck Rogers men tack vare sina nyfunna maffiavänner ger snuten honom en snårig “valmöjlighet” - tjalla på maffian och få förmildrat straff eller ruttna i fängelset. Pest eller kolera, det vill säga.

Förtjänar Richie all skit eller är det dags att hans tur börjar vända nu?
| 12 april 2016 08:20 |