EYELET

Skribent

MovieZine

30 oktober 2020 | 17:00

6 moderna skräckfilmer att streama till Halloween

Upplev några av 10-talets bästa skräckfilmer via Moviezines streamingsatsning. Första filmen är gratis!
David Robert Mitchells "It Follows", Jennifer Kents "The Babadook" och Ana Lily Amirpours "A Girl Walks Home Alone at Night" är allihop kritikerhyllade filmer som hjälpt omdefiniera skräckfilmen under 10-talet. Med retroreferenser, svart humor, verkliga rysningar och omtolkningar på brännande ämnen som psykisk ohälsa och kvinnors situation i Iran gjuter de på olika sätt nytt liv i skräckgenren.
 
Varför inte passa på att ta igen hyllade skräckfilmer som du missat med MovieZines streamingsatsning? Första filmen är gratis! I samarbete med Eyelet har vi valt ut några av de senaste årens skräckpärlor, lagom till Halloween. Under hösten släpper vi nya MovieZine-favoriter varje vecka, noga utvald av vår redaktion. Hyr direkt i videospelaren nedan.
 
 

"We Are What We Are" (2013)

Regi: Jim Mickle
I rollistan: Bill Sage, Ambyr Childers, Julia Garner
Land: USA
Speltid: 1 timme 45 min 
 
Den till synes väl fungerande familjen Parker har alltid hållit sig lite för sig själva. Bakom fasaden styr patrikarken Frank hemmet med fast hand. Men när ett våldsamt regnoväder drabbar området rasar allt och Franks två döttrar måste ta över ansvaret i familjen. Flickornas viktigaste uppgift blir att skaffa fram kött på bordet - dock inte samma slags kött som vi köper i mataffären. Medan regnvädret fortsätter att översvämma den lilla byn hittar de lokala myndigheterna spår som leder dem närmare familjen Parkers mörka hemlighet.
 
 

"Prevenge" (2016

Regi: Alice Lowe
I rollistan: Jo Hartley, Alice Lowe, Katie Dickie
Land: Storbritannien
Speltid: 1 timme 28 min 
 
Ruth är en höggravid blivande mamma som övertalas av sitt misantropiska ofödda barn, som kommunicerar med henne från livmodern, att mörda vilt skilda främlingar. Alice Lowe skrev, regisserade och spelade huvudrollen i denna nattsvarta komedi medan hon själv var höggravid med sitt först barn.
 

 

"The Babadook" (2014)

Regi: Jennifer Kent
I rollistan: Essie Davis, Daniel Henshall, Adam Morgan
Land: Australien
Speltid: 1 timme 33 min 
 
 En ensamstående mamma, plågad av makens våldsamma död för sju år sedan, kämpar med sin lille sons rädsla för ett monster som lurar i huset. Snart upptäcker även hon en ondskefull närvaro runt omkring henne.
 

 

"In Fabric" (2018)

Regi: Peter Strickland
I rollistan: Fatma Mohamed, Marianne Jean-Baptiste, Sidse Babett Knudsen
Land: Storbritannien
Speltid: 1 timme 58 min 
 
 När en röd klänning under förbannelse säljs i en haute couture-butik, inleds en ond cirkel av missöden för de kvinnor som bär klänningen.
 
 

"It Follows" (2014)

Regi: David Robert Mitchell
I rollistan: Linda Boston, Heather Fairbanks, Maika Monroe, Keir Gilchrist
Land: USA
Speltid: 1 timme 37 min
 
För Jay borde hösten betyda skola, pojkar och helger vid sjön. Men efter ett engångsligg med skrämmande konsekvenser, får hon reda på att hon smittats med en ohygglig förbannelse. Konstiga visioner och känslan av att något förföljer henne, tar nu sin fruktansvärda början. Med den bördan känner Jay och hennes vänner att de måste fly skräcken som verkar nafsa dom i bakhasorna. 
 

 

 

"A Girl Walks Home Alone at Night" (2014)

Regi: Ana Lily Amirpour
I rollistan: Marshall Manesh, Mozhan Marnó
Land: USA
Speltid: 1 timme 39 min 
 
Den iranska spökstaden Bad City tyngs av desperation och hopplöshet och staden är ett tillhåll för knarkare, prostituerade och allmänt trasiga själar. Som om det inte var nog får invånarna en vampyr i hasorna.
 

Läs även: Skräckfest! Streama 6 Dario Argento-klassiker på MovieZine

| 30 oktober 2020 17:00 |