EYELET

Skribent

MovieZine

23 oktober 2020 | 17:00

Skräckfest! Streama 6 Dario Argento-klassiker på MovieZine

Se den italienske skräckmästarens klassiker via Moviezines streamingsatsning. Första filmen är gratis!
Den ikoniske regissören Dario Argento har med sin förföriska kombination av stor estetik och kalla kårar för evigt ristat in sitt namn i filmhistorien. En sann filmkonstnär vars visuellt överdådiga våldsoperor till skräckfilmer har präglat generationer av skräckfilmskapare.
 
Argento var även ständigt omgiven av jämbördiga filmkonstnärer som den trefaldigt Oscarbelönade fotografen Vittorio Storato och den femfaldigt Oscarnominerade mästarkompositören Ennio Morricone. Filmer som "Deep Red", "Suspiria" och "Tenebre" är legendariska mästerverk inom skräckgenren som varje filmälskare bör ha sett, minst en gång!
 
Varför inte passa på att uppleva Argentos klassiker som en del av MovieZines streamingsatsning? Första filmen är gratis! I samarbete med Eyelet tar vi dig ännu närmare fantastiska filmupplevelser. Under hösten släpper vi nya MovieZine-favoriter varje vecka, noga utvald av vår redaktion. Under Halloween-säsongen riktar vi in oss på skräckfilmsklassiker. Hyr direkt i videospelaren nedan.
 

 

Deep Red (1975)

 
Speltid: Längd 2 tim 3 min
 
I en salong känner en synsk kvinna av någons tankar, som bevittnar att personen i fråga är en mördare, och kommer att mörda igen. Hon utropar detta inför sin publik, men vems tankar hon läst vet ingen... Snart söker den mystiske mördaren upp den synska kvinnan och tar hennes liv. En engelsk pianist blir mordets enda vittne, som försöker lista ut vem som är den skyldige. Men mördaren fortsätter ta livet av alla som kan avslöja dennes identitet.
 
 

Flykten från helvetet ("Suspiria", 1977)

 
Speltid: 1 tim 38 min
 
Ovetande om vad som komma skall anländer Suzy Bannion till prestigefulla balettskolan Tanz Dance. När terminen väl kommit igång dröjer det inte länge innan Suzy inser att något är fel, och hennes tid på akademien blir till en övernaturlig mardröm kantad med en rad mystiska mord...
 

 

Opera (1987)

 
Speltid: 1 tim 47 min
 
När en berömd operadiva skadas i en bilolycka får hennes inhoppare Betty chansen att visa framfötterna. Betty gör omedelbar succé, men får snart lära om stjärnlivets baksidor, när en beundrare bestämmer sig för att komma henne inpå skinnet, och tillintetgöra vartenda hinder mellan dem.
 

 

Phenomena (1985)

 
Speltid: 1 tim 50 min
 
Jennifer anländer till ett internat för flickor i Schweiz där en galning knivmördar unga kvinnor. Hon går i sömnen och skolans ledning försöker stoppa hennes nattliga vandringar som verkar sammanträffa med morden. Hon möter entomologen John som blir förvånad av hennes extraordinära förmåga att förstå insekter. Med en väldigt speciell liten vän ger sig Jennifer ut på jakt efter mördaren, men det blir mer fruktansvärt än vad någon kunnat föreställa sig.
 

 

Tenebrae (1982)

 
Speltid: 1 tim 37 min
 
En amerikansk deckarförfattare, Peter Neal, besöker Rom och välkomnas av ett hotfullt anonymt telefonsamtal samt nyheten att en ung kvinna funnits död med sidor från hans bok nedkörda i halsen. Han befinner sig plötsligt i händelsernas centrum eftersom morden påminner om dem i hans senaste bok. Mördaren visar sig ständigt finnas i hans närhet.
 

 

Ljudet från kristallfågeln ("The Bird with the Crystal Plumage", 1970)

 
 Även känd som: Svarta handsken
 
Sam Dalmas (Tony Musante) är på semester med sin flickvän Julia (Suzy Kendall) när han bevittnar ett mordförsök i ett konstgalleri. Han misstänker att någonting, han inte riktigt kan sätta fingret på, var fel i vad han såg och blir besatt av att lösa gåtan. Hade han sett den nya Jack the Ripper som håller Rom i sitt grepp av terror, eller vad var det egentligen? Med endast ett telefonsamtal och en tavla som ledtråd försöker han lösa gåtan i en fantastisk regidebut av Dario Argento.
 

Läs även: Streama rysaren "It Follows" på MovieZine

| 23 oktober 2020 17:00 |