Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 augusti 2023 | 12:00

Motorsågar, robotar och rollspel – 5 spel som släpps i augusti 2023

Robotkrig i "Armored Core VI", episka äventyr i "Baldur's Gate 3" och slakt i "The Texas Chainsaw Massacre" är bara några av spelen som dyker upp under månaden.
Årets sista sommarmånad är här och det är dags att passa på att både bada och sola innan det är för sent.
 
Dock finns det även många fina tillfällen för spel – som med de här 5 spännande spelen som släpps i augusti.
 

"Baldur's Gate 3"

 
 
Utöver att "Dungeons & Dragons"-rollspelet av Larian Studios bjuder på samlag med en björn och över 170 timmars mellansekvenser, verkar "Baldur's Gate 3" riktigt bra.
 
Spelet utspelar sig 120 år efter händelserna i "Baldur's Gate II: Shadows of Amn" av den legenariska "Dragon Age"- och "Mass Effect"-studion Bioware. Här får du skapa en egen karaktär som blir tillfångaten av de ondskefulla mind flayers som har invaderat landet Faerùn. Under din fångenskap blev du infekterad av en parasit, som kan förvandla dig till en av de slemmiga typerna, så det är upp till dig att få bort den och stoppa deras invasion.
 
Spelen utspelar sig i som nämnt i "Dungeon's & Dragons"-världen, så det innehåller varelser, raser och andra inslag från det populära papper- och penna-rollspelet som nyligen blev film i form av "Dungeon's & Dragons: Honor Among Thieves".
 
Format: PC, PS5, Xbox Series X/S
Släpps: 3 augusti (PC), 6 september (PS5)
 
 

"The Texas Chain Saw Massacre"

 
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC)
Släpps: 18 augusti
 
Nästan 50 år efter att filmen "The Texas Chainsaw Massacre" ("Motorsågsmassakern" på svenska) hade biopremiär och skrämde slag på både biobesökare och moralpredikanter, är det dags att plocka upp motorsågen och slakta andra spelare på nätet.
 
Här bjuds det på ett skräckspel där ett lag på tre spelare får välja mellan ikoniska medlemmar från Slaughter-familjen som Leatherface, Cook och Hitchhiker. Det andra laget består av fyra spelare som är offer, som måste göra allt för att överleva. Spelet utvecklas av Gun Interactive som ligger bakom "Friday the 13th: The Game".
 
Handlingen följer främst filmen från 1974, där en grupp vänner ger sig av till småstaden Newt i Texas för att hitta Anas försvunna syster. Sökandet leder snabbt till en mardröm när de råkar invadera Leatherheads och hans kannibalistiska familjs hem.
 

"Immortals of Aveum"

 
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, PC
Släpps: 22 augusti
 
"Immortals of Aveum" skulle redan ha släppts i juli, men nu är det till slut dags att sätta tänderna i den här unika blandningen av en magisk värld och skjutandet i "Call of Duty".
 
Spelet handlar om stridsmagikern Jak som går med i elitstyrkan The Immortals för att rädda en hotad värld plågad av ett krig som pågått i över 1000 år. Här får du använda olika magiska förmågor för att "skjuta dig" fram i en snygg och färgglad fantasyvärld.
 
Spelet är utvecklat Electronic Arts och den nya studion Ascendant Studios som grundats av Bret Robbins, som tidigare regisserat flera spel i "Call of Duty"-serien.
 

"Armored Core VI: Fires of Rubicon"

 
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC)
Släpps: 25 augusti
 
Den japanska spelstudion From Software är inte bara kända för sina ultrasvåra spel som "Dark Souls", "Bloodborne", "Sekiro: Shadows Die Twice" och "Elden Ring", utan även den kultförklarade robotserien "Armored Core".
 
"Armored Core VI: Fires of Rubicon" är ett försök att ta den nischade serien till en ny publik, samtidigt som det ska tilltala etablerade fans. Här spelar du som en genmanipulerad legosoldat som ger sig ut på ett uppdrag av en mystisk organisation, för att stoppa andra grupper från att ta makten över en mäktig resurs på den övergivna planeten Rubicon 3.
 
Förutom snabba robotstrider, mäktiga vyer och en tät stämning förväntas cirka 20 timmars speltid, flera olika slut och en hel del robotbyggande. Läs gärna vår intervju med spelets regissör här.
 

"Sea of Stars"

 
 
Format: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch)
Släpps: 29 augusti
 
"Sea of Stars" är utvecklat av studion bakom indiehitten "The Messenger" och är ett turordningsbaserat rollspel inspirerat av klassiker som "Chrono Trigger" och "Final Fantasy"-serien. 
 
Spelet följer två hjältar som förenar sina mån- och solkrafter för att stoppa en ondskefull alkemist som hotar världen med sina monstruösa skapelser. Här får du spela som sex spelbara karaktärer, utforska en stor värld och följa en spännande berättelse om vänskap.
 
"Sea of Stars" är det första spelet som ingår både i prenumerationstjänsterna Game Pass på Xbox och PS Plus på Playstation, när det släpps den 29 augusti.
 
Vilka ska du spela?
| 2 augusti 2023 12:00 |