Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 juli 2023 | 15:30

Dinosaurier, magi och gulliga varelser: 5 spel som släpps i juli

I juli väntar bland annat spel baserade på tv-serien "The Expanse", dinosaurier från en annan dimension och magiska actionspel.
Sommaren är kort och det mesta regnar bort, men oavsett väderlek fortsätter spännande spel att släppas som på löpande band.
 
I juni fick vi stortitlar som "Diablo IV", "Street Fighter 6" och "Final Fantasy XVI" som troligtvis kommer att underhålla oss i många veckor till.
 
Den här månaden är kanske inte lika stekhet, men juli har ändå en hel del spännande att erbjuda i spelväg.
 

"Oxenfree II: Lost Signals"

 
 
Fem år efter händelserna i den riktigt stämningsfulla och mystiska föregångaren återvänder Riley till sin hemstad Camena i "Oxenfree II: Lost Signals", för att undersöka mystiska radiosignaler.
 
Precis som i föregångaren handlar det mycket om att hela tiden göra snabba val i dialogen, som påverkar hur andra karaktärer ser på dig, deras svar och i slutändan hur berättelsen avslutas. Den här gången kan du prata med olika personer via walkie talkie, för att få fram information och nya ledtrådar.
 
Berättelsen fortsätter efter händelserna i ettan, där ett gäng tonåringar öppnade en portal till andra verkligheter och tidslinjer. Nu försöker en mystisk kult öppna en ny portal – men frågan är varför?
 
Släpps: 12 juli
Format: PS5, PS4, Switch, PC, Netflix (på mobila enheter)
 

"Exoprimal"

 
 
Efter flera lyckade remakes av klassiska "Resident Evil"-spel är det många som hoppats på en remake av Capcom-serien "Dino Crisis", utan ens ett knyst från Capcom.
 
"Exoprimal" är nog det närmsta vi kommer den drömmen, där flera spelare måste kämpa mot enorma horder av dinosaurier och andra muterade förhistoriska varelser från en annnan dimension med högteknologiska exodräkter.
 
Året är 2040 och världen har drabbats av en invasion av dinosaurier som t-rex, velociraptorer och triceratops. Spelet är ett lagbaserat onlinespel med tredjepersonsperspektiv, som helt klart verkar kul och bjuda på ett unikt koncept.
 
Släpps: 14 juli
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC
 

"Immortals of Aveum" (uppskjutet lanseringsdatum)

 
 
"Immortals of Aveum" är något så unikt som en berättelsedriven förstapersonsskjutare med fokus på magiska attacker, som är utvecklat av Electronic Arts och den nya studion Ascendant Studios.
 
Spelet handlar om stridsmagikern Jak som går med i elitstyrkan The Immortals för att rädda en hotad värld plågad av ett krig som pågått i över 1000 år. Här får du använda olika magiska förmågor för att "skjuta dig" fram i en snygg och färgglad fantasyvärld.
 
Studion är grundad av Bret Robbins, som tidigare regisserat spelen "Call of Duty: Modern Warfare 3", "Call of Duty: Advanced Warfare" och "Call of Duty: World War 2", så det här blir nog en intressant blandning av action och fantasy.
 
Släpps: 20 juli (uppskjutet till 22 augusti)
Format: PS5, Xbox Series X/S, PC
 

"Pikmin 4"

 
 
När Shigeru Miyamoto inte jobbar på stora "Zelda"-spel eller marknadsför "Super Mario Bros. Filmen", sysslar han med sin älskade serie "Pikmin", där du kontrollerar en liten rymdfarare som utforskar mystiska och mysiga planeter, med hjälp av de urgulliga varelserna från titelnamnet.
 
I "Pikmin 4" får du för första gången skapa en egen karaktär, som är ute på ett uppdrag för att rädda hjälten från det första spelet, kapten Olimar. Den här gången dyker nya typer av Pikmin upp, det finns ett dag- och nattsystem och presenterar en ny hjälpreda i form av hunden Oatchi.
 
Har du aldrig tidigare spelat "Pikmin"-serien utannonserades nyligen nyutgåvor av de två första "Pikmin"-spelen till Nintendo Switch, som du kan köpa separat eller som ett paket. Dessutom finns "Pikmin 3" även på konsolen sedan tidigare.
 
Släpps: 21 juli
Format: Nintendo Switch
 

"The Expanse: A Telltale Series - Episode 1"

 
 
Efter den populära science fiction-serien "The Expanse" på Amazon Prime får vi en prequel i form av spelet "The Expanse: A Telltale Series", från skaparna av spel som "The Walking Dead", "Minecraft: Story Mode" och "The Wolf Among Us".
 
I spelet följer vi Camina Drummer (Cara Gee) när hon utforskar yttre rymden ombord på skeppet The Artemis, där du får utforska kraschade skepp utan gravitation, kämpa mot rymdpirater och göra stora val.
 
Efter den första episoden släpps ytterligare fyra delar med två veckors mellanrum, så den som längtar efter mer från "The Expanse"-universumet har mycket att se fram emot den kommande tiden.
 
Släpps: 27 juli
Format: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
 
Vilka spel ser du fram emot i juli?
| 1 juli 2023 15:30 |