Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 juni 2023 | 09:00

Rollspelet "Baldur's Gate 3" har över 170 timmar mellansekvenser

Tv-serien "Game of Thrones" tar i jämförelse cirka 70 timmar att kolla igenom, så det blir en hel del snack i det kommande rollspelet "Baldur's Gate 3".
Förutom att det efterlängtade rollspelet "Baldur's Gate 3" har fått ett tidigare lanseringsdatum på PC (den 3 augusti), har utvecklarna Larian Studios avslöjat att spelet kommer ha en hel del innehåll.
 
I ett inlägg på Playstation Blog berättas det nämligen att spelet innehåller över 170 timmar mellansekvenser, med mer än tre gånger så mycket dialog som i alla tre "Härskarringen"-böckerna tillsammans – vilket låter vansinnigt ambitiöst.
 
Det är i andra siffror, en hel del mer än alla åtta säsonger av "Game of Thrones", som blir ungefär 70 timmar om du ska plöja igenom allt.
 
 
Larian Studios har även gått ut med att spelet släpps tidigare på PC än planerat då det från börja skulle släppas den 31 augusti till alla format. Nu får istället spelare på Playstation 5 vänta till den 6 september, för att spelet ska kunna flyta i 60 bilder i sekunden.
 
De två första "Baldur's Gate"-spelen utvecklades av "Dragon Age"- och "Mass Effect"-studion Bioware. Spelen utspelar sig i "Dungeon's & Dragons"-världen, så det innehåller varelser, raser och andra inslag från det populära papper- och penna-rollspelet som nyligen blev film i form av "Dungeon's & Dragons: Honor Among Thieves".
 
"Baldur's Gate 3" utspelar sig 120 år efter händelserna i "Baldur's Gate II: Shadows of Amn", där du får skapa din egna karaktär som blivit tillfångaten av de ondskefulla mind flayers som har invaderat landet Faerùn. Under din fångenskap blev du infekterad av en parasit, som kan förvandla dig till en av de slemmiga typerna, så det är upp till dig att få bort den och stoppa deras invasion.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Längs vägen träffar du i vanlig ordning intressanta karaktärer som trollkarlen Gale, vampyralven Astarion och krigaren Lae'zel.
 
Att "Baldur's Gate 3" innehåller över 170 timmar mellansekvenser betyder inte nödvändigtvis att spelet är längre än så, utan innebär troligtvis att det finns mängder av dialogscener och liknande, som dessutom skiljer sig under varje genomspelning beroende på vilka val du är. Oavsett, är det mycket snack som väntas.
 
Ska du spela "Baldur's Gate 3"? Vad har du för relation till serien?
| 30 juni 2023 09:00 |