Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 juli 2023 | 10:00

Rollspelet "Baldur's Gate 3" låter dig ligga med en björn

Det kommande "Dungeons & Dragons"-rollspelet bjuder på en hel del udda inslag.
Den 3 augusti släpps det efterlängtade spelet "Baldur's Gate 3" till PC, som utspelar sig i "Dungeon's & Dragons"-världen från det populära papper- och penna-rollspelet.
 
Utvecklarna Larian Studios gick nyligen ut med informationen att spelet innehåller över 170 timmar mellansekvenser, vilket är långt många fler timmar än vad det tar att plöja igenom tv-serien "Game of Thrones".
 
En av karaktärerna du kan lära känna i "Baldur's Gate 3" är druiden Halsin, som du även kan hamna i en kärleksrelation med om du spelar dina kort rätt under äventyrets gång. I en direktsändning på Twitch visades en scen upp där din karaktär och Halsin tumlar runt i sänghalmen, där druiden förvandlat sig till björn.
 
 
Sändningen visades även på den populära sociala medier-plattformen TikTok, där den plockades bort. Spelets marknadsföringsansvarig Michael Douse, tweetade då att "TikTok avbröt vår direktsändning för att den var för konstnärlig och de förstår inte".
 
I en intervju med sajten IGN har Larian Studios-chefen Swen Vincke kallat sexscenen för "rolig" och att alla som ser den reagerar med "oh my god".
 
- På Larian har vi slutligen landat i att vi ska ge folket vad de vill ha: öm romantik med en man som tillfälligt förvandlats till en grizzlybjörn, säger spelets manusförfattare Adam Smith. 
 
Förutom detta ska du även kunna designa dina könsdelar...
 
"Baldur's Gate 3" verkar minst sagt vara ett intressant rollspel med mängder av timmar av äventyrande. Spelet släpps till PC den 3 augusti och kommer till Playstation 5 den 6 september. Det kommer även till Xbox vid ett senare tillfälle.
 
Ska du spela "Baldur's Gate 3"? Vad tycker du om det ekivoka innehållet?
 
| 10 juli 2023 10:00 |