Film

Skribent

MovieZine

17 september 2018 | 19:00

5 skräckfilmer som får premiär i höst

Här finns något för alla blodiga smaker.
Hösten är skräckens tid, så enkelt är det. Vad är bättre än att kura ihop sig under en filt framför lite blod, mord, och mystiska markattor?
 
Av den anledningen är det ju inte mer än rätt och rimligt av oss att lista fem rysare som går upp på bio i höst, så att du redan nu kan tagga igång.
 

Hell Fest - 28:e september

 
 
En maskerad seriemördare förvandlar ett nöjesfält med skräcktema till sin egen personliga lekplats när han börjar terrorisera en grupp med vänner, allt medan de andra besökarna tror att det är en del av showen.
 

Halloween - 19:e oktober

 
 
Jamie Lee Curtis återvänder till sin ikoniska roll som Laurie Strode. För sista gången konfronteras hon med den maskerade figuren Michael Myers som jagat henne sedan hon med nöd och näppe undkom honom under Halloweennatten för fyra decennier sedan. "Halloween" har redan rakat in ett antal positiva omdömen från stora amerikanska tidningar.
 

Assassination Nation - 2:a november

 
 
Gymnasieeleven Lily och hennes vänner lever i ett töcken av sms, inlägg, selfies och chattar, precis som resten av världen. En anonym hacker börjar publicera detaljer, inte bara från gymnasietjejernas privatliv, utan ifrån alla i den lilla stadens liv. Det resulterar i absolut galenskap och Lily och hennes vänner ifrågasätter snart om de ens kommer att överleva natten.
 

Overlord - 9:e november

 
 
Dagen före landstigningen i Normandie släpps en grupp amerikanska fallskärmsjägare ned bakom fiendelinjen för ett uppdrag som är avgörande för invasionens framgång. Men när de närmar sig sitt mål, en naziockuperad by, börjar de ana att det är mer än en vanlig militäroperation på gång i det lilla samhället.
 

Suspiria - 23:e november

 
 
En remake på Dario Argentos klassiker från 1977 hade sin premiär på filmfestivalen i Venedig nyligen. Vår recensent Jonna var lyrisk i sin recension och skrev:
 
"Om någon varit orolig för hur detta skulle gå, kan jag meddela att det gick hur bra som helst! ”Suspiria” anno 2018 av Luca Guadagnino är ett fantastiskt vackert och färggrant skräckspektakel som garanterat kommer tilltala de morbidaste av oss. Detta mardrömslika mästerverk känns direkt som en omedelbar klassiker!"
 
Vilken skräckfilm kommer du förgylla hösten med på bio?
| 17 september 2018 19:00 |