Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 februari 2018 | 18:15

5 löjligt underhållande tv-serier som förtjänar mer uppmärksamhet

Överdrivna, löjliga och helt fantastiskt underhållande. Det är ledorden för den här listan med fem tv-serier som förtjänar att uppmärksammas lite extra.
Med den här listan vill jag lyfta fram något vi inte pratar om så ofta, en typ av serier som sällan blir hyllade eller särskilt omskrivna - men som troligtvis har en avsevärt större publik än de flesta tv-serier vi brukar täcka. Här nedan hittar du nämligen fem löjligt underhållande tv-serier - som alla har en sak gemensam; så länge du inte tar dem på för stort allvar är de helt fantastiska.
 
De är tv-världens svar på "smilyn-med-tungan-ute"-mentaliteten, där seriernas skapare och manusskrivare har glimten i ögat såväl som tungan rätt i mun (eller utanför), samtidigt som skådespelarna vet precis vilken nivå seriens seriositet bör ligga på. 
 

"Lethal Weapon" (Viaplay)

 
 
Vi lever i en tid där ord som; reboot, revival, remake eller spinoff, beskriver var och varannan tv-serie ute bland streamingtjänsterna. Av dessa är tv-versionen av "Lethal Weapon" utan tvekan en av de allra bästa - och ett bevis på att det går att lyckas riktigt bra med en återanvänd idé.
 
För den som vill ha riktigt underhållande, snygg och okomplicerad action á la "Dödligt vapen"/"Snuten i Hollywood"/"Bad Boys" - är det här den tveklösa vinnaren på tv. Att det dessutom bjuds på mer seriösa bitar, som oftast tacklar depression och alkoholism, ger serien ett oväntat djup ibland.
 

"Limitless" (Netflix)

 
 
"Limitless" var lite väl seg under sina första 4-5 avsnitt, vilket gjorde att tittarna inledningsvis svek den. Men oj vad härligt underhållande den här oslipade diamanten blir - mer och mer för varje avsnitt skulle jag vilja påstå. Tyvärr lades den ned efter blott en säsong (á 22 avsnitt), men slutet rundar ihop tillräckligt mycket för att med lätthet ändå kunna ses.
 
Serien är en slags fortsättning på långfilmen med samma namn, i vilken Bradley Cooper spelade huvudrollen. Cooper är även en mindre del av tv-serien. Men i det stora hela är det här en serie som påminner (i stil och känsla) om andra otippade konsulter som hjälper till att lösa brott á la "The Mentalist", "Numb3rs" och "White Collar".
 

"Lucifer" (Netflix)

 
 
Jävulen har tagit semester i änglarnas stad här på Jorden - Los Angeles. Ännu en brottslösande konsult tillika inofficiell partner till en polis, vars uppklarade brott-statistisk blir magiskt grym tack vare lite helvetiskt bra hjälp. 
 
"Lucifer" är perfekt avvägd på glimten i ögat-spektrat - med skådespelarprestationer som matchar nivån av galen underhållning.
 

"Riverdale" (Netflix)

 
 
En mörk, överdriven och fullständigt förförande tagning på tonårsserie-genren. Sedan "Twin Peaks" i början av 90-talet har det försökt göras den här typen av tonårsskildringar med överdrivet få lyckade resultat.
 
Förutsatt att man inte tar "Riverdale" på för stort allvar, är det en av de charmigaste titlarna på listan. 
 

"The Magicians" (HBO Nordic)

 
 
Det här var en serie jag nästan gav upp efter de första avsnitten, vilka verkligen inte övertygade mig - men nu tre säsonger in är det nog min favorit av de här fem tv-serierna.
 
Den är så otroligt härligt överdriven, med mängder av roliga populärkulturella referenser och blinkningar - samtidigt som vi praktiskt taget får följa med "Harry Potter" på ett barnförbjudet universitet.
 
Vilka löjligt underhållande tv-serier kan inte du få nog av? Kommentera gärna nedan!
| 6 februari 2018 18:15 |