Serie

Skribent

MovieZine

3 november 2015 | 08:00

5 krav på ”Star Treks” nya tv-serie

Enterprise flyger igen med start 2017. Här är vad vi vill se i nya "Star Trek"-serien.
Alla trekkies världen över har suktat i ett årtionde efter en ny ”Star Trek”-tv-serie sedan halvmesyren ”Enterprise” gick i graven 2005. Nu har tv-bolaget CBS äntligen fått tummen ur röven och siktar på att leverera sprillans nya ”Star Trek”-avsnitt i januari 2017, tätt inpå franchisens 50-årsjubileum 2016.

Få detaljer är kända om storyn mer än att vi kan förvänta oss helt nya karaktärer som utforskar rymdens alla skrymslen och vrår. Vi på MovieZine har i förebyggande syfte sammanställt en kravlista som Federationen snarast bör ta till sig.  Så här borde tv-folket på CBS styra upp nya ”Star Trek”:

1. Bryt ny mark!


”To boldly go where no man (or woman) has gone before.” Dags att leva upp till det mottot. In med fantasieggande planeter, utomjordiskt knäppa folkslag och oväntade infallsvinklar i handlingen. Måste ”Star Trek” definieras av ett Enterprise-skepp vars besättning består av en kock, en hetsporre, ett sansat långöra, en sympatisk befälhavare, en påhittig läkare, en utstött utomjording? Gäsp. Think outside the box nu när ni har chansen. Vi vill hellre följa Stjärnflottans svarta får på ett lågbudgetskepp där alla är ovänner!

2. Droppa den polerade ytan!


"Star Trek" har varit lite präktigt. Varför inte bjuda på en lite skitigare, tuffare ”Star Trek” där allt inte är så polerat och moraliskt perfekt? Här borde mästerverket i genren, ”Battlestar Galactica”, vara en ledstjärna. Vi behöver minst en frakking, supande Starbuck i ensemblen och några mordiska robotinfiltratörer för att höja insatserna.3. Fega inte med låtsasavsnitt!


Nuförtiden håller det inte med utfyllnadsavsnitt där allt bara visar sig vara en dröm på grund av en passerande mumbojumbokomets oregelbundna energifält. Don’t push the reset button. Det som händer i ett avsnitt ska verkligen hända och inte återställas genom lata manuslösningar. Kanske innebär det färre men mer intensiva ”Star Trek”-avsnitt. Ska vi säga max 12 episoder per säsong?

4. Klingon-raseri deluxe!


Ren och skär Klingon-ilska vore häftigt. Då menar vi riktig slita-ut-hjärtat-ilska, förslagsvis till följd av en ogenomtänkt vitsig kommentar om stora pannor. Introducera en lustigkurrerollfigur i pilotavsnittet som sedan offras Ned Stark-style i avsnitt tre. Det vore guld, och högst oväntat i sammanhanget.5. Skapa ett sammanhängande film- och tv-universum!


Eftersom Justin Lins ”Star Trek Beyond” kommer på bio i juli 2016 hade det varit ett gyllene tillfälle att introducera tv-karaktärerna eller åtminstone nämna dem och bekräfta deras existens. Kan Marvel knyta samman sina sjukt många film- och tv-hjältar så borde Paramount och CBS klara av det också med EN filmserie och EN tv-serie. Dessutom: Vem vill inte se Simon Peggs sköne tekniker Scotty gästspela i tv-serien? Krävs nog ingen handuppräckning på den frågan. Det här kan definitivt bli verklighet, inte minst för att en av filmernas manusförfattare, Alex Kurtzman, ska vara huvudproducent för tv-serien.

Vad förväntar ni er av nya tv-serie-”Star Trek” förutom klanderfri teleportering och obligatoriska warpreaktor-problem? Hur lyder läsarnas krav? Kommentera nedan!

Johan Karlsson
| 3 november 2015 08:00 |