Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 maj 2022 | 17:00

5 kommande filmer med Bill Skarsgård att se fram emot

Från svenska generationsdramat "Bränn alla mina brev" till "John Wick: Chapter 4".
Det kan inte vara lätt att följa i fotspåren av en skådespelarfamilj som gett världen Stellan, Gustaf och Alexander. Men Bill Skarsgård har varit minst sagt flitig de senaste åren och skapat sig en egen (otrolig!) karriär med har snart 20 internationella roller bakom sig. 
 
Den mest uppmärksammade är tveklöst hans kusliga insats som Pennywise i "Det"-filmerna", och han har även gjort gästspel i blockbusters som "Deadpool 2" och Marvels "Eternals", vid sidan av en hel del intressanta indieprojekt.
 
Just nu hyllas den 31-årige svensken stort för sin orädda rolltolkning i rappa svenska crime-komedin "Clark" på Netflix. Nyligen släpptes också dramakomedin "Naked Singularity" på svenska streamingtjänster. Och vi har mycket mer att se fram emot bara det kommande året. Ta en kik nedan på Bill Skarsgårds närmaste filmroller där svenska storfilmer varvas med Hollywoodaction.
 
 
Först ut är "Bränn alla mina brev", Björn Runges nya drama som bygger på Alex Schulmans roman. Skarsgård spelar författaren Sven Stolpe som blir inblandad i ett passionerat triangeldrama med Asta Kamma August och Gustav Lindh. Svensk biopremiär 23 september. 
 
I år kommer också "Emperor", ett episkt actionäventyr som utspelar sig på 1500-talet. Adrien Brody, Sophie Cookson och Paz Vega har några av rollerna i filmen där Bill Skarsgård gör en mindre roll som spanske kungen Filip II. För regin står Lee Tamahori ("Die Another Day"). Den belgiska produktionen har ännu inget premiärdatum.
 
 
Bills största film framöver är tveklöst "John Wick: Chapter 4" där vi återser Keanu Reeves som skicklig lönnmördare. Bill spelar en karaktär vid namn Marquis, men annars är inte mycket känt om hans roll - med stor sannolikhet är han ute efter att döda John Wick (är inte alla det?). Bilder från inspelningen har visat att Bill delar scener med Reeves samt Donnie Yen och Ian McShane. Biopremiär i mars 2023.
 
"Boy Kills World" är titeln på en actionfilm som beskrivs som "en dystopisk feberdröm". Bills karaktär, enbart kallad Boy, är en dövstum pojke med livlig fantasi som växer upp till att bli en mördarmaskin. I andra roller syns Famke Janssen och Sharlto Copley. Filmen är för närvarande i klipprummet.
 
Sist men absolut inte minst har Bill Skarsgård nyss fått huvudrollen i "The Crow", en remake på kultfilmen från 1994. Han ska spela musikern Eric Draven som mördas, återuppstår och hämnas. Regissören Rupert Sanders ("Snow White and the Huntsman") utlovar en modern nytolkning på det populära seriealbumet. 
 
 
Ytterligare två filmroller väntar. Närmast ska Bill Skarsgård spela in den verklighetsbaserade dramathriller "Gilded Rage", om en rik bankman som mördades av sin son. På väg är också skräckfilmen "Barbarian" som spelades in i Bulgarien förra sommaren. "Clark"-stjärnan håller sig sysselsatt, minst sagt. Vilka av filmerna ser ni mest fram emot?
| 10 maj 2022 17:00 |