Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 april 2022 | 08:20

Bill Skarsgård tar huvudrollen i "The Crow"-remake

Nytt försök att få till en nyinspelning av kultfilmen från 1994. Den här gången med Rupert Sanders i registolen.
Svenske Bill Skarsgård håller sig minst sagt sysselsatt i Hollywood, där han hoppar från en ikonisk franchise till en annan. Nu är det klart att han ska spela den odöde hämnaren Eric Draven i en ny adaption av "The Crow".
 
Många har försökt få till en remake eller reboot på kultfilmen med Brandon Lee från 1994, och de senaste åren kom iallafall Jason Momoa riktigt nära att bli Eric Draven. Regissören Carin Hardy ("The Nun") tvingades lämna sitt hjärteprojekt av okänd anledning, så vi håller tummarna att det går bättre denna gång.
 
Deadline skriver att registolen tas över av Rupert Sanders, som senast gjorde "Ghost in the Shell" med Scarlett Johansson. Nya "The Crow" återgår till källan som är James O’Barrs grafiska roman.
 
- "The Crow" är vacker, mörk, poetisk och ibland skrämmande. Det är en historia om kärlek och förlust, sorg och hämnd. Det blir en stor ära att återbesöka O'Barrs ikoniska serie och omtolka The Crow som en varningsröst i nutiden, kommenterar Sanders. 
 
Bill Skarsgård som Clark Olofsson i ny Netflixserie.
 
Bill Skarsgård kommer få sällskap av artisten FKA Twigs i rollistan. Skådespelaren är närmast aktuell i den svenska Netflix-serien "Clark" (med premiär i maj) och därefter dyker han upp i "John Wick: Chapter 4". Bara häromdagen blev det känt att hans skräckclown Pennywise ska få en egen tv-serie på HBO Max. 
| 2 april 2022 08:20 |