Spel

Skribent

Veronica Sandström

11 mars 2018 | 21:00

5 intressanta spelsläpp nu i mars

Spelredaktionen på MovieZine ger en lista över 5 spel som släpps nu i mars som är värda er uppmärksamhet.
Vi är snart i mitten av mars och vi listar 5 spel som står ut lite extra bland alla spelsläpp den här månaden. Det finns en mängd att välja mellan och kommentera gärna ifall det är nåt spel som du ser fram emot extra den här månaden och som inte står mer på listan.
 
 

"Far Cry 5"

 
”Far Cry 5” är ett äventyrsspel som släpps den 27/3 till Windows, Playstation 4 och Xbox One.
 
Spelet utspelar sig i fiktiva Hope County, Montana. Som spelare så antar man rollen som en polis (sheriff’s deputy) som ska gripa en ledare för en domedagssekt i Hope County. Man är fri att utforska den öppna världen vilket alltid är coolt. Men på tal om coolt: förutom att man kan rekrytera befolkningen till sin sida så kan man även tämja vilda djur (!) liksom i ”Far Cry Primal”.
 
Jag tycker att grafiken ser väldigt bra ut och spelet känns stort. Berättandet känns filmiskt och skapar verklig spänning i en småstadsmiljö. Det är nog ett spel man nästan kan gå vilsen i, och förlora sig i flera timmar.
 
 

"A Way Out"

 
"A Way Out" är etttt actionspel som regisseras av svenska Josef Fares och gjort av samma gäng som gjorde ”Brothers: A tale of two sons”. Det släpps den 23/3 till Windows, Playstation 4 och Xbox One.
 
”A Way Out” är gjort för en split-screen, det vill säga en delad bild så två spelare ser ur varsitt perspektiv på sin del av skärmen, så man ska samarbeta med andra. Det är alltså inte ett spel man spelar själv utan antingen så får du ha en kompis bredvid dig eller så är det bara att hitta en onlinekompis. Man spelar som Leo och Vincent som är två dömda brottslingar som ska rymma från fängelset. Spelet går ut på att samarbeta för att först rymma från fängelset och sen hålla sig undan rättvisan.
 
Jag gillar upplägget på det här spelet. Själva idén att det bygger på samarbete känns kul. Och spelet utspelar sig i skiftande miljöer, från urbana korridorer till vildmark.
 
 

"Agony"

 
“Agony” är ett skräckspel som släpps den 30/3 för Windows, Playstation 4 och Xbox One.
 
Man spelar som en plågad själ helt utan minne. Man färdas igenom helvetet och kan styra svagare demoner eller andra personer man stöter på under spelets gång. Allt för att överleva. Förutom att överleva i en av de mest obehagliga miljöer jag har sett på länge så ska man mitt i allt detta även lösa pussel.
 
Det här är det enda skräckspelet på listan och jag har sett trailers för ”Agony” nu ett tag. Jag tycker grafiken ser fantastisk ut och det ser ut som om man nästan kliver in i en tavla av Hieronymus Bosch. Får jag möjligheten så ska jag definitivt testa det. Jag undrar bara om storyn kommer att hålla eller om det enbart bygger på snygga och häftiga miljöer.
 
 

"Sea of Thieves"

 
“Sea of thieves” är ett äventyrsspel som släpps för Windows och Xbox One den 20/3.
 
Det är ett spel där samarbete är i fokus. Man spelar som en pirat i en öppen värld som man kan utforska. Man kan själv välja sin roll och man utför vardagliga piratsysslor som att ge sig ut på uppdrag, plundra eller strida mot andra spelare.
 
”Sea of thieves” har inte en realistisk grafik utan den är snarare som tecknad film. Det verkar även finnas med en stor portion humor i spelet. Det ser faktiskt riktigt roligt ut och jag kan verkligen tänka mig att det är hur kul som helst att spela med kompisarna.
 
 

"Devil May Cry: HD Collection"

 
Sista spelet på vår lista är släppet av HD kollektionen av “Devil May Cry” som innehåller ”Devil May Cry”, ”Devil May Cry 2” och ”Devil May Cry 3: Dante’s Awakening Special Edition”. Alla tre spelen är i en remastrad version för Windows, Playstation 4 och Xbox One den 13/3.
 
Det första ”Devil May Cry” släpptes redan 2001. Serien är löst baserat på litteraturklassikern ”Den gudomliga komedin” av Dante Alighieri. Spelserien är enorm och har sålts i miljontals kopior. Jag tror att de flesta gamers har hört talas om spelen.
 
HD-kollektionen innebär ett bra tillfälle för de som inte har testar de första tre spelen i serien och även om det inte egentligen är nya spel så är det är bra tips för den som vill ge sig i kast med retrospel.
 
Vilket spel ser ni mest fram emot?
| 11 mars 2018 21:00 |