Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

23 oktober 2014 | 17:00

5 "Game of Thrones"-rykten som går att ta kål på

Så vad är sant och inte gällande kommande säsongen av "Game of Thrones"? Här är svaren.
Obs! Artikeln innehåller en rad spoilers som du kanske hellre vill vara utan vad det gäller säsong 5 av "Game of Thrones".  Tänk på det innan du läser.

Det är Entertainment Weekly som haft godheten att sammanställa de rykten som florerat runt HBO-serien och dessutom tagit reda på vad som gäller.

För den inbitne "GoT"-fanatikern är en hel del av nedanstående säkert inga nyheter men ändå, håll till godo!

Rykte 1. Bran Stark är med i femte säsongen.  


FALSKT. Både Bran och Hodor, spelade av Isaac Hempstead-Wright och Kristian Nairn, kommer ha ett friår för deras historia gör ett uppehåll under nästa säsong. MovieZine skrev om detta för ett tag sen HÄR.

Rykte 2. Tywin Lannister överlevde. 


FALSKT. Charles Dance, som gjort den hårde patriarken med den äran, avslöjade för en journalist att vi inte sett det sista av hans rollfigur, vilket fick folk att spekulera om Tywin verkligen dog av Tyrions välriktade armborstspil. Svar: ja. Han dog.  Men det hindrar ju honom inte från att antingen agera lik (precis som Jack Gleeson gjorde när Joffrey togs av daga) eller kanske dyka upp i flashback-scenen, som säsong fem ska innehålla. 

Rykte 3. "Game of Thrones" stoppades från att spela in en nakenscen vid en kyrka i Dubrovnik. 


FALSKT.  Stoppades ja, men den blev ändå inspelad enligt schemat (och kostade massor på grund av just nakenheten som behövde skyddas från nyfikna åskådare, uppger TMZ). Produktionen måste ibland skrota förstahandsvalen av olika skäl men det är inget ovanligt och händer i stort sett alla som filmar på historiska platser. 

Rykte 4.  [Spoiler] återuppstår. 


FALSKT. De som läst böckerna vet vem vi pratar om. Hen var död men kom tillbaka i en annan, skoningslös skepnad [spoiler]. Bokläsarna tycker hen borde varit med redan och lever på hoppet, men TV-skaparna David Benioff och Dan Weiss har inte nämnt hen med ett ord, inte ens till regissören Alex Graves, som stod för förra säsongsfinalen där hen enligt böckerna skulle ha dykt upp.  Så räkna bort denna återuppståndelse.

Rykte 5. TV-serien måste tänja på handlingen i väntan på skaparen George R. R. Martins nya bok.


FALSKT. Snarare tvärtom. Den första och andra säsongen följde Martins första och andra bok. Den tredje och fjärde säsongen bestod huvudsakligen av innehåll från Martins tredje bok. Så femte säsongen har både fjärde och femte böckerna att plocka handling från. Troligen så det räcker och blir över till även en sjätte säsong, enligt Weiss och Benioff. Och sen är det ju bara en kort säsong till innan serien upphör...

Den femte, emotsedda, säsongen av "Game of Thrones" kommer till HBO Nordic i början av april.
| 23 oktober 2014 17:00 |