Film

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

10 juni 2023 | 15:00

5 DC-karaktärer som förtjänar en egen film

Hallå, DC! Det är dags att visa Poison Ivy, Deathstroke och Lobo lite mer kärlek. Melody Sasha Ohlsson skriver om hjältarna och skurkarna vi vill se mer av.
DC utökar sitt filmiska universum med fler och fler karaktärer som får egna filmer, härnäst har vi "The Flash". Men än så länge skrapar de bara på ytan: deras universum är proppfullt av karaktärer som är allt från världens farligaste lönnmördare till kraftfulla magiker som kan manipulera tid. Här listar vi 5 DC-karaktärer som förtjänar en egen film!
 

1. Poison Ivy

 
 
Varför? För att vi behöver verkligen mer kvinnliga skurkar på bioskärmen och Poison Ivy är det ultimata valet om man ser till tidsåldern vi lever i: hon är miljöaktivist, hon är bisexuell och hon avskyr män. Förstår ni möjligheterna som existerar med att göra en film med henne?
 
Satiren om samhället, de djupa undermeningarna, eko-terrorist och skurk vs miljörättskämpe och antihjälte. Ja, det stämmer att det likväl kan bli så som republikanerna gärna säger: ”Go woke, go broke”, men det finns också en möjlighet att skapa en komplex och mycket aktuell film med flera lager och mörk humor.
 
Om DC inte vill ge vår flower power-tjej en egen film kanske vi kan få se henne i en råare version av "Charlies änglar" med Catwoman och Harley Quinn, eller åtminstone som en del av ett framtida "Suicide Squad"? Snällarå…
 

2. Lobo

 
 
Varför? Att Lobo är Stan Lees favorit DC-karaktär borde vara förklaring nog men denna karaktär, som från början skulle vara en parodi på Wolverine, har också sin charm i att vara extremt dyster och resolut (kanske envis är ett bättre ord) vilket är ett skönt avbrott mot alla antingen stoiska eller Jimmy Kimmel-trevliga superhjältar.
 
Med egenskaper som odödlighet, expert på att slåss, övermänsklig styrka och kloning har Lobo all kapacitet för att axla titeln som huvudkaraktär i en DC-film. Det finns många historier om honom, exempelvis den när han dösar allt liv på sin hemplanet, men min favorit att få se är den där hans hundratals barn (för han var lite lössläppt vår käre Lobo) försöker mörda honom.
 

3. Deathstroke

 
 
Varför? Den här före detta legosoldaten anses vara världens dödligaste lönnmördare har genomgått genetisk manipulation och statliga experiment, bara det låter som en rätt bra första halva av en film enligt mig.
 
Släng på en koma, ett försök till ett villa-vovve-Volvo-liv som urartar i hemliga barfighter mot kriminella för att få känna något och att få sitt livs uppdrag - och sen blir Slade Wilson den vi nu känner som Deathstroke. Det doftar trilogi här. För materialet finns - hans tid som yrkesmördare där han möter diverse kända DC-karaktärer så som Green Lantern, Aquaman och Robin, sönernas svek, uppdraget att döda en titan eller när han får sin ungdom tillbaka. Mångfald, hörni, mångfald.
 
Ger de inte Deathstroke en filmserie så måste de åtminstone ge honom en egen HBO Original-serie. Sveket blir för stort annars.
 

4. Green Arrow

 
 
Varför? För att Green Arrow är en perfekt hjälte: en bågskytt som ägnar sig åt egen rättskipning genom att ge kriminella stryk samtidigt som han förespråkar sina socialliberala åsikter.
 
Green Arrow har dessutom en bra bakgrundshistoria som Oliver Queen: en ung man som blir pappa till ett barn han inte vill ta ansvar för och istället lever ut sina dagar som vilt societetslejon och arvtagare till många miljarder. Efter ett möte med terrorister och ha levt på en ö med endast sin pilbåge ett år börjar resan som Green Arrow.
 
Bara där finns det massor av inriktningar att ta - tidsresan till 40-talet, monstret Midas eller Skylark-historien. Det finns så mycket möjligheter och, egentligen, så mycket tid också. Om DC bara inser det…
 

5. Zatanna

 
 
Varför? Hon är en av de allra mäktigaste magikerna i världen, kan kontrollera mystiska och kosmiska krafter och kan manipulera tiden.
 
Inte säkra än? Okej, Zatanna är också ex till Constantine (som självklart krossade hennes hjärta), så där finns en ingång till en film. Hon är också en del av Justice League Dark där hon slogs mot horder av vampyrer och resan till en annan dimension till fullo styrd av vetenskapen.
 
Och det här är bara början - Zatannas karaktär räcker till en helt egen alternativ del av D.Cs filmuniversum. Men allra helst ser jag henne i en Justice League Dark-film om jag ska vara ärlig. Det är en bioupplevelse jag hade behövt.
 
Vilka DC-karaktärer vill ni se mer av på bio eller tv? Fyll gärna på med egna favoriter nedan!
| 10 juni 2023 15:00 |