Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 maj 2018 | 14:30

5 biofilmer att se fram emot i maj

Deadpool, Han Solo och Wes Anderson är tillbaka när sommarsäsongen kickar igång på riktigt.
Biosommaren har redan börjat med storfilmen "Avengers: Infinity War" ute på bio. Den som inte får nog av Marvel-action får återse sköningen Deadpool om bara ett par veckor. Och medan "Star Wars"-hjälten Han Solo förbereder sitt egna äventyr, kan vi njuta av ännu en fantastisk berättelse från visionären Wes Anderson. Här är månadens hetaste biofilmer!
 
 

Isle of Dogs - 4 maj

 
På en ö utanför Japan trängs oönskade och sjuka hundar som samhället glömt bort. När en ung pilot landar på ön i jakten på sin trogne vän Spots, blir det början på ett humoristiskt äventyr. Wes Andersons säregna stil bidrar till den mest minnesvärda barnfilmen-för-vuxna sedan "Den fantastiska räven". En riktig underdog-historia med mycket charm och udda humor.
 
 

Utøya 22 juli - 11 maj

 
Den 22 juli 2011 skakades Norge och världen av ett brutalt terrordåd. Erik Poppes film är inspirerad av de verkliga händelserna då Anders Behring Breivik attackerade ön Utoya. I realtid följer vi en grupp ungdomar på sommarlägret medan de kämpar för sina liv. Filmen är skapad efter en nära dialog med de överlevande och skildrar förvirringen och paniken som uppstod.
 
 

Deadpool 2 - 16 maj

 
Efter den massiva superhjälte-giganten "Avengers: Infinity War" kan det vara skönt att andas ut med en lättsammare Marvel-komedi. Ryan Reynolds är tillbaka som rappkäftade antihjälten Deadpool, och får hjälp av X-Force i fajten mot Cable. För andra gången på kort tid spelar Josh Brolin en serietidningsskurk.
 
 

Tully - 18 maj

 
"Tully" är en ny dramakomedi av regissören Jason Reitman och manusförfattaren Diablo Cody, kända för "Juno" och "Young Adult". Det handlar om moderskapet och dess mindre charmiga baksidor, när nyblivna mamman Charlize Theron tvingas anlita en okonventionell nanny för att orka med.
 
 

Solo: A Star Wars Story - 23 maj

 
"Star Wars"-filmerna kommer tätt numera. Nu är det dags för nästa spinoff, som presenterar kaxige rymdsmugglaren Han Solo som 20-åring. Genom en serie oväntade händelser i den undre världen möter han sin andrepilot Chewbacca och vinner ikoniska skeppet Millennium Falcon. Ron Howard står för regin och huvudrollen spelas av Alden Ehrenreich, känd från Woody Allens "Blue Jasmine" och bröderna Coens "Hail, Caesar!".
 

Totalt 18 filmer får biopremiär i maj. Kolla in dem alla i vår Kalender...

| 1 maj 2018 14:30 |