Film

Skribent

Richard Hammar

29 april 2017 | 15:00

5 biofilmer att se fram emot i maj

Aliens, ett svärd i en sten, kapten Jack Sparrows återkomst, dansk hämndaction och Tom Hanks. Här är maj månads höjdpunkter på bio!
Maj månad ger oss tre storfilmer, en skandinavisk thriller och ett sci-fi-drama med Tom Hanks och Emma Watson. Vi får två kära återseenden som vi väntat på alltför länge, både Johnny Depp som Jack Sparrow och Ridley Scotts Xenomorphs. Den här biomånaden har något för alla!
 
Darkland (5 maj)
Danmark ger oss ett actionfyllt drama med fokus på hämnd i början av månaden. Tänk "Daredevil" utan superhjälte-temat. "Darkland" handlar om en framgångsrik läkare som förlorar sin lillebror i ett gängrelaterat mord och ger upp sitt privilegierade liv för att bli en maskerad krigare och hämnas hans död. 
 
 
The Circle (5 maj)
Regissören James Ponsoldt som gav oss "The Spectacular Now" kommer nu med "The Circle", ett science-fiction-drama med Emma Watson och Tom Hanks i huvudrollerna. Kraftfulla teknikföretag med skrämmande agendor låter som något vem som helst skulle bli paranoid över, speciellt om ens vänner, familj och till och med mänskligheten är i fara.
 
 
Guy Ritchie är tillbaka med ytterligare en av sina adaptioner. Efter "Sherlock Holmes" får vi se hans version av Kung Arthur och "Svärdet i stenen". Charlie Hunnam sadlar rollen som kungen själv. Det ser ut att bli både en annorlunda och intressant tagning på den klassiska äventyrssagan.
 
 
Alien: Covenant (17 maj)
Vi har blivit utlovade betydligt mer skräck och en story som går tillbaka till rötterna av Ridley Scott själv i den nya "Alien"-filmen. Och bäst av allt, Xenomorphs är tillbaka för att skapa otyg. Svenskan Noomi Rapace repriserar sin roll som Elizabeth Shaw, dock har vi inte sett av henne i någon trailer än, spännande!
 
 
Jack Sparrow är äntligen tillbaka och det är även Orlando Blooms och Keira Knightleys karaktärer i den femte delen i "Pirates"-sagan. Det kommer bjudas på spöken, zombiehajar och mer kaos från den snurriga kaptenen. Norrmännen Joachim Rønning och Espen Sandberg står för regin den här gången.
 

Kolla in månadens alla biopremiärer i vår Kalender...

 
Vad blir ditt nästa biobesök? Kommentera nedan.
| 29 april 2017 15:00 |