Film

Skribent

MovieZine

2 februari 2022 | 12:00

5 biofilmer att kolla in i februari

Årets kortaste månad bjuder på ett mordmysterium, spektakulära actionäventyr, romantik och Oscarsfavoriter.
Jennifer Lopez kärlekskrisar, Halle Berry åker ut i rymden, Tom Holland letar skatter och Kenneth Branagh bjuder på inte mindre än två väldigt olika, men underhållande, filmer. Så blir den kommande biomånaden.
 
 

Moonfall (4 februari)

 
Månen faller ur sin omloppsbana och rör sig mot Jorden. Med bara veckor kvar till planetens undergång planerar två astronauter (Halle Berry och Patrick Wilson) och en amatörforskare (John Bradley) för ett vågat rymduppdrag som kan bli mänsklighetens sista chans för överlevnad. En klassisk katastrofrulle från regissören Roland Emmerich, återigen på sitt bästa förgöra-världen-humör.
 
 

Marry Me (11 februari)

 
Lagom till Alla hjärtans dag släpps en ny romantisk komedi med Jennifer Lopez, Owen Wilson och latino-popstjärnan Maluma. Kat Valdez är ena halvan av musikvärldens hetaste kändispar, och den nya superstjärnan Bastian är den andra halvan. De är på väg att gifta sig inför en publik av hängivna fans när Kat får reda på att Bastian har varit otrogen. Istället spontangifter hon sig med en främling i publiken.
 
 

Döden på Nilen (11 februari)

 
Uppföljaren till "Mordet på Orientexpressen" låter oss drömma oss bort till vackra egyptiska miljöer samtidigt som en mordgåta väntar på att lösas. I ”Döden på Nilen” förvandlas Hercule Poirots egyptiska äventyr ombord på en glamorös flodbåt till en skrämmande jakt på en mördare när en idyllisk smekmånad blir krossad av ond bråd död. Flera offer. Flera misstänkta. Vem gjorde det och vem står näst i tur? Kenneth Branagh regisserar en stjärnensemble med Gal Gadot och Armie Hammer i täten.
 
 

Uncharted (16 februari)

 
"Uncharted" baseras på de populära tv-spelen med samma namn om äventyraren Nathan Drake. I filmen får vi följa unge och gatusmarte Nathan (Tom Holland) som försöker hitta en gömd skatt tillsammans med sin partner Victor ”Sully” Sullivan (Mark Wahlberg). Duon ger sig ut på ett actionfyllt äventyr som utspelar sig över hela världen.
 
 

Belfast (25 februari)

 
Månadens andra filmpremiär i Branaghs regi är en personlig och glädjerik berättelse om minnets kraft. Filmen utspelas i Nordirland i slutet av 1960-talet och händelsernas centrum står Buddy, en ung pojke som närmar sig tonåren. Buddys liv är fyllt av familljekärlek, lekfullhet och blomstrande romantik. Men då hans hemstad drabbas av allt större oroligheter, står hans familj inför ett avgörande val. "Belfast" är ett hyllat, Oscarstippat drama i svartvitt som påminner om en mer publikfriande "Roma".
 

Fler biopremiär i februari:

 
● Pedro Almodóvars drama "Parallella mödrar" med Penelope Cruz i huvudrollen (4 februari)

● "Mass" är den omtalade dramafilmen där fyra föräldrar försöker få grepp om vad som hände under en masskjutning på skolan (11 februari)

● Finska Oscarsbidraget "Kupé nr. 6" följer en kvinnas möte med en rysk gruvarbetare under en tågresa (11 februari)

● "Blue Bayou" är dramat om en koreansk man som riskerar att bli deporterad från USA. Alicia Vikander i en biroll (18 februari)

● Joaquin Phoenix bjuder på en snabbkurs i föräldraskap och barnuppfostran i charmiga dramakomedin "C'mon C'mon" (18 februari)

● Två svenska ungdomsfilmer baserade på Jenny Jägerfelds romaner släpps inom kort: rörande "Comedy Queen" (11 februari) och romantiska "Så jävla easy going" (25 februari)

● Maggie Gyllenhaals regidebut "The Lost Daughter" har Olivia Colman i huvudrollen som hemlighetsfull mor (25 februari)

Kolla in alla kommande biopremiärer i MovieZines kalender...
 
Vilka biofilmer ser ni fram emot just nu?
| 2 februari 2022 12:00 |