Serie

Skribent

MovieZine

22 september 2023 | 17:00

456 personer tävlar om rekordsumma i ”Squid Game: The Challenge” - smygtitta här

Succéserien blir tävlingsprogram och 50 miljoner svenska kronor står på spel. I november är det dags!
Nu är det hela två år sen ”Squid Game” släpptes på Netflix, och blev en av streamingtjänstens största tittarsuccéer någonsin. I väntan på den andra säsongen ska vi få se de dödliga tävlingarna bli verklighet - om än med färre mänskliga offer, får man hoppas…
 
Inspirerat av seriens upplägg har ”Squid Game: The Challenge” samlat 456 deltagare från världens alla hörn, som utmanar varann i diverse barndomslekar. Mycket står på spel: den rekordhöga prissumman ligger på hela 4 560 000 dollar som snart rasslar in på en enda lycklig vinnares bankkonto.
 
 
Men inspelningen har inte gått helt smärtfritt till. Enligt rapporter har flera deltagare klagat på tuffa förhållanden som långa tävlingspass i kyla.
 
- Det var det grymmaste och elakaste jag någonsin har varit med om. Det var som en mänsklig hästkapplöpning, och de behandlade oss som hästar ute i den kalla kylan, sade en tävlande i början av året.
 
Andra påstår att spelet var riggat av Netflix, så att kända influencers kunde gå vidare i tävlingen. Vi får se om det dyker upp mer detaljer när ”Squid Game: The Challenge” börjar sändas den 22 november.
| 22 september 2023 17:00 |