Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 oktober 2022 | 20:00

3 nya skräckfilmer (och en serie) släpps på Netflix till helgen

Vågar du svara i "Mr. Harrigans telefon" eller möta "Världens lyckligaste kvinna"?
Med Halloween några veckor bort är streamingjättarna redan igång med att fylla på skräckutbudet med nya rysliga serier och filmer. Hos Netflix hittar vi denna vecka inte mindre än tre lovande thrillers - plus en skräckserie - för alla som längtar efter mer kalla kårar i höstkylan.
 
Nog för att Marilyn-biografin "Blonde" lämnade oss omskakade och "Dahmer"-serien chockade - det är dags att stålsätta nerverna inför helgens premiärer.
 
 

Mr. Harrigans telefon (premiär idag)

 
Jaeden Martell ("Knives Out") spelar pojken som blir vän med en ensam, äldre miljardär (Donald Sutherland). Efter dennes död visar det sig att de fortfarande kan kommunicera med varann. Det är fantastiskt vad en iPhone klarar av nuförtiden. John Lee Hancock ("The Little Things") har skrivit och regisserat efter en novell av skräckmästaren Stephen King.
 
 

Old People (premiär fredag)

 
Finns det något läskigare än när pensionärer blir monster? "Old People" handlar om Ella som återvänder till sin hemstad för sin systers bröllop. Samma natt bryter stormen ut, och gamlingarna på ett äldreboende reagerar med märkligt beteende - och våld. De flyr och rör sig mot bröllopet där Ella snart får slåss för sin och familjens överlevnad. Tyskproducerad rysare med Melika Foroutan (aktuell i "Kejsarinnan").
 
 

Världens lyckligaste kvinna (premiär fredag)

 
Toppjobb? Drömkille? Snygg garderob? Ani (Mila Kunis) har allt, och verkar leva drömlivet i New York. Men när regissören för en true crime-dokumentär vill höra hennes sida av en chockerande incident ur skolåren tvingas hon att konfrontera smärtsamma hemligheter. Psykologisk thriller baserad på Jessica Knolls framgångsrika debutroman "Luckiest Girl Alive" som jämförts med "Gone Girl".
 
 

The Midnight Club (premiär fredag)

 
Mike Flanagan har tidigare skrämt slag på Netflix tittare med serier som "The Haunting of Hill House" och "Midnight Mass". Nu är han tillbaka med "The Midnight Club", en Young adult-skräckis om åtta dödssjuka patienter som samlas varje natt vid midnatt för att berätta otäcka historier. Med Zach Gilford ("Frida Night Lights") och Heather Langenkamp ("Terror på Eld Street") i ensemblen. Totalt tio avsnitt.
| 5 oktober 2022 20:00 |