Serie

Skribent

MovieZine

22 juni 2018 | 12:00

Våra 4 bästa streamingtips för midsommarhelgen

MovieZines redaktion tipsar om sommarens bästa sträcktittande.
Mordgåtor och barndomstrauman, verklighet och fiktion - här är tre snabba tv-tips som kan underhålla dig under midsommarhelgen eller sommaren.
 

Lös mordgåtan i "Rig 45" (Viaplay)

 
 
Jonatan Blomberg: En av de mer intressanta tv-serierna just nu är utan tvekan Viaplay-originalet "Rig 45". Serien utspelar sig på en oljerigg mitt ute i Nordsjön - och samtidigt som en storm hindrar alla försök till kontakt med omvärlden börjar någon i besättningen att mörda sina kollegor, en efter en. Tänk dig en kombination av skräckrymdfilmen "Sunshine" och valfri Agatha Christie-adaption med "Poirot", det blir inte mycket bättre underhållning än så en regnig midsommarhelg!
 

Knasig feelgood i "Unbreakable Kimmy Schmidt" (Netflix)

 
 
Andreas Samuelson: Rapp, hejdlös och knasig humor får du när Kimmy Schmidt med vänner släpper loss. Ellie Kemper är perfekt i titelrollen, som i vuxen ålder äntligen släpps fri från en religiös sekt och med sin löjligt positiva tillställning försöker fånga dagen i New York. Liksom "30 Rock" (av samma skapare) pendlar det mellan bitande satir och tokiga infall samt bjuder på ett rikt persongalleri och roliga gästroller.
 

Cumberbatch briljerar i ”Patrick Melrose” (HBO Nordic)

 
 
Jake Bolin: Skaparna bakom ”Patrick Melrose” har med stor elegans omvandlat Edward St Aubyns hyllade romanserie till fem timmar tv-underhållning av allra högsta klass. Benedict Cumberbatch förtjänar bragdguld för sin tolkning av den engelska överklassens bittraste blandmissbrukare, men så har skådespelaren också drömt om att landa rollen under hela sin karriär. Det munlädret med den rösten – barndomstrauman och heroinabstinens kan inte avhandlas snyggare än så här.
 

Spännande true crime i "The Staircase" (Netflix)

 
 
Jonna Vanhatalo: En helt och hållet osannolikt sann historia om en man som misstänks ha mördat sin fru. Det är så många turer och mycket känslor på vägen att man tappar andan. Är han skyldig, Michael Peterson, eller är han också ett offer? Denna första true crime-serie är mer spännande än mången annan helt fiktiv berättelse och fängslar åskådaren verkligen från början till slut. De allra första avsnitten visades redan 2004 och nu finns samtliga dessa, plus tre helt nya på Netflix. Missa inte! (Och viktigare ändå: googla inte hur det gick!)
 
Vilka andra binge-vänliga serier vill ni tipsa om? Kommentera nedan.
| 22 juni 2018 12:00 |