SPONSRAT

Skribent

Andreas Samuelson

1 mars 2016 | 12:00

Eftersnack: 4 karaktärer vi vill se mer av i “Vinyl”

Nya TV-favoriten “Vinyl” fortsätter och tredje avsnittet gräver ännu djupare i 1970-talets musikscen. Här är fem karaktärer vi vill se mer av.
Martin Scorseses och Mick Jaggers samarbete skildrar 1970-talets musikscen med sex, droger och rock’n’roll, och allt vad det innebär. I tredje avsnittet har fortsätter det dåliga samvetet över ett mord tära på Richie (Bobby Cannavale) medan hans hustru Devon (Olivia Wilde) kämpar med deras ekonomiska bekymmer. Dessa rollfigurer och deras öden vill vi se mer av.

Devon Finestra (Olivia Wilde)
Richies stackars fru slits mellan sin lojala kärlek till honom och tålamodet att stå ut med hur han fuckar upp deras liv. Hon har gett sig in i välgörenhetsbranschen och ska ordna en gala vilket får förhinder när hon får reda på att Richie inte ska sälja skivbolaget. Det är hjärtknipande att se hur hon tvingas be Andy Warhol (John Cameron Mitchell) signera det porträtt av henne så hon kan sälja det.

Jamie Vine (Juno Temple)
Redan i första avsnittet visade skivbolagsassistenten Jamie att i mansdominerad värld är hon fortfarande en tuff böna man inte leker med. Hon hittar lovande rockbandet Nasty Bitz, väcker Richies intresse och lyckas till och med rädda dagen när självgoda Julie (Max Casella) nästar sabbar allt genom att tvinga dem spela The Kinks. Hur? Hon kastar en ölflaska på bandet och tvingar dem göra det dem gör bäst. Hur långt ska hon klättra på karriärstegen?

Lester Grimes (Ato Essandho)
Lester har det inte lätt. Med en lovande karriär framför sig så lurades han av Richie och misshandlades så pass att rösten sprack. Nu dyker Richie upp igen med gamla band av Lesters sånger och erbjuder ett saftigt dilemma. Stoltheten och svårgeten att förlåta väger tungt men musiken lockar samtidigt, speciellt i ett deprimerande liv som hotellvaktmästare. Är viljan tillräckligt stark för en comeback?

Clark Morelle (Jack Quaid)
Stackars Clark, den unga, ambitiösa men lite naiva medarbetaren på skivbolaget. Äntligen ser det ut som han har lite tur i sitt bandsignande när han lyckas bounda med självaste Alice Cooper (Dustin Ingram) och ser ut att övertala honom att göra solokarriär, även om det innebär skumma fester och ormkramande. Men tyvärr hade Alice andra tankar. Bättre lycka nästa gång, Clark!


Vilka karaktärer vill ni se mer av i serien?
| 1 mars 2016 12:00 |