Serie

Skribent

Andreas Samuelson

5 april 2016 | 15:00

3 stora, musikaliska ögonblick från “Vinyl” avsnitt 8

Dramatiken ökar i “Vinyl” och åttonde avsnittet innehöll några omvälvande vändningar. Men det bjöds som vanligt även på grym musik - här är tre minnesvärda musikscener.
Nyvärvade Andreas tuffa metoder funkar inte hela vägen på skivbolaget, Devon har tur i både affärer och kärlek (?), Richie och Zaks fiskande efter pengar leder dem till maffian och polisen ser ut att kunna lösa sitt mordfall. Men bland allt drama fanns här - såklart - även lysande musikstycken. Här är tre musikaliska ögonblick vi gärna minns från åttonde avsnittet.

Gary sjunger på restaurang
Zak har fyndat en blivande stjärna i bröllopstrubaduren Gary (Douglas Smith). Under ett möte på en restaurang spontansjunger underbarnet “Am I Human” (dubbad av r’n’b-sångaren Ryan Shaw) och samtliga lyssnares öron smälter. Zaks blick i stunden han inser räddningen för honom själv och skivbolaget är klockren.

Clark upptäcker funk
Stackars Clark har inte haft det lätt att anpassa sig på sin nya arbetsplats i postrummet, speciellt med sina mindre tillmötesgående kollegor. Efter en mindre dispyt med Jorge (Christian Navarro) så boundar de över lite vitt pulver och Isaac Hayes klassiker “Hyperbolicsyllabicsesquedalymistic”. Och det här är bara början på Clarks entré in i punkvärlden - hans besök på en svänging svartklubb bjuder på en drös sköna stycken.

Lester greppar gitarren
Lester kämpar frustrerat med att handleda Nasty Bits som inte riktigt hittar den där guldhatten alla väntar på. För att visa tricket att göra en låt så tar Lester över gitarren och via ackorden E, A och B tar han oss galant igenom en handfull hits inklusive “The Twist”, “In the Summertime” och sin egen “Woman Like You”, som ser ut att kunna bli Nasty Bits väg till framgång.

Vilken är din favoritmusik i serien?
| 5 april 2016 15:00 |