Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 november 2011 | 11:01

3 snabba med Ashley Greene

"Twilight-Alice" om favoritskådisarna, fansens kärlek och det galna världsfenomenet.

MovieZine träffade skådespelerskan Ashley Greene under hennes senaste Sverigevisit. 

Vilka är dina favoritskådespelare?

- Jag har alltid varit ett stort fan av Audrey Hepburn, hela henne. Jag älskar verkligen hennes skådespelarstil och även som person är hon extremt karismatisk, och så vacker. Men jag gillar också vad hon stod för, och hennes välgörenhetsarbete. Cate Blanchett är en förebild, som kan spela både starka och sårbara karaktärer. Allt jag har sett henne i älskar jag, även om hon ska spela en otrevlig karaktär.

Vad säger du om folk som köat i tre dagar i regn för att se dig på Twilight Fan Event?

- Det är sinnessjukt! Jag menar, jösses… Det är jättevackert och fint, men jag… Tack. Det är nog det jag kommer att minnas mest, fansen och hur fantastiska de är. Det visar hur mycket de bryr sig om vår filmserie och karaktärerna. Det känns för mig väldigt speciellt för jag älskar filmserien och karaktärerna själv. Det är härligt att veta att våra fans fortfarande älskar det vi gör.

- Det är alltid spännande att åka till nya ställen, möta fansen och se hur de reagerar. Ibland är de väldigt lugna och sansade, ibland är de galna och skriker, och ibland blir det en blandning.

Förväntade du dig nånsin att Twilight-filmerna skulle bli så här stora?

- Nej, ingen av oss hade troligen väntat sig det här. Man kan inte föreställa sig det. Alla hade vi ambitioner och en bild av hur vi ville att filmerna skulle bli, men det är galet att se vad det har förvandlats till. Det här fenomenet… Ärligt talat var nog de flesta av oss bara glada för att ha ett jobb, sen eskalerade det bara med hela hajpen. Ingen av oss förstod vad som hände. Världen blev som galen. Vi såg på varandra och sa, vad är det som pågår?

| 14 november 2011 11:01 |