Serie

Skribent

Anton Svantesson-Helkiö

18 februari 2016 | 15:00

3 stora frågor inför nya säsongen av ”Vikings”

Väntan på den fjärde säsongen har varit nästintill oumbärlig, men nu är den här. Vi hoppas på mer extraordinär vikingaction och en blodig hämnd.
Fjärde säsongen av Vikings närmar sig med stormsteg, och snart är det dags att återigen följa Ragnar Lodbroks muntra män på äventyr. Tredje säsongen avslutades med en rejäl cliffhanger, och väntan på den nya säsongen har varit nästintill oumbärlig. Nu när det är så nära så hade varit kul att komma med vissa teorier eller förväntningar över vad som komma skall.

Häng med när jag listar 3 saker som jag hoppas på att se i den fjärde upplagan av "Vikings".

1. Kommer Ragnar att få sin hämnd?
I tredje säsongen hade Flokes avundsjuka kring Ragnars och Athelstans vänskap blåst över till enorma proportioner. Tyvärr så kostade det Athelstans liv, och det tycktes också bli avgörande när det kom till plundringen av Paris, då det gick helt åt helvete, i början i alla fall. Precis innan eftertexterna i tredje säsongens sista avsnitt avslöjade Ragnar för Floke att han visste att det var Floke som mördade Athelstan. Nu är ju den stora frågan vad som kommer att hända mellan de två herrarna, och framför allt hur Flokes framtid ser ut. Jag förväntar mig en blodig och magnifik hämnd!

2. Kommer Ragnar att bita i det sura äpplet?
Under plundringen av Paris blev Ragnar svårt skadad, och efter sista avsnittet ligger han nog väldigt nära döden. Frågan är hur många avsnitt det kommer att ta innan Ragnar är på benen, eller om han kommer att bita i det sura äpplet tidigt i fjärde säsongen. Det kan ju också betyda att Björns roll i serien kommer att bli ännu större. Vi får se vad skaparen Michael Hirst har tänkt sig där!

3. Kommer det att bli fler plundringar?
Även om jag personligen älskade den mer dialog- och karaktärsdrivna tredje säsongen, så kände jag att det var på tok för lite plundringar, närkamper och blodiga strider. Jag hoppas verkligen att det kommer att ändras i den fjärde säsongen, eftersom det verkar ju vara deras ambitioner att göra något annorlunda för varje säsong. 

De två sista avsnitten som ägnades åt att visa plundringen av Paris var hur bra som helst, och gav den tredje säsongen en nödvändig energikick. Jag hoppas på att få se minst lika många avsnitt där vi får se extraordinär vikingaction i bästa "Braveheart"-anda. Nu när Ragnar är svårt sjuk, och det finns många som är ute efter tronen, så bör det göra fjärde säsongen till en redig rysare. Mycket att spännande att se vad som kommer att hända.

”Vikings” fjärde säsong har premiär på HBO Nordic på fredag.

Vad är era förväntningar på fjärde säsongen av "Vikings"? Kommer att det bli lika bra som de tre föregående säsongerna? Vad tror ni kommer att hända Ragnar, Floke, Rollo, Björn, osv? Kommentera där nedan, och tala om era förväntningar!
| 18 februari 2016 15:00 |