Serie

Skribent

MovieZine

27 januari 2022 | 12:00

3 nya Netflix-serier får premiär lagom till helgen

Sydkoreanska zombies, sci-fi från Danmark och en thrillerkomedi med Kristen Bell. Veckans nya Netflix-premiärer har spänning och mysterier i fokus.
I fredags släpptes nya avsnitt av thrillerserien "Ozark", och igår rullade dystopiska "Snowpiercer" igång sin tredje säsong. Mer spänning och mysterier väntar till helgen då Netflix lanserar inte mindre än tre nya originalserier. Här är vad du behöver veta om dem.
 
 

Chosen - premiär 27 januari

 
Skaparna bakom den danska thrillerserien "The Rain" är tillbaka med nytt. Efter att ha producerat julskräckisen "Nissar" får duon Jannik Tai Mosholt och Christian Potalivo återvända till sci-fi-genren med "Chosen". Handlingen tar med oss till danska Middelbo, som för 17 år sedan blev världsskänt efter att en meteorit kraschat i småstaden. Men kan det egentligen ha rört sig om något mycket större, mer kraftfullt än så? Tonåriga Emma avtäcker den farliga sanningen om sin hemstad. Sex avsnitt släpps på torsdag.
 
 

All of Us are Dead - premiär 28 januari

 
Netflix fortsätter att finkamma Sydkorea efter spännande serier med bred potential, sedan "Squid Game" blev en massiv succé i höstas. Deras senaste fynd är ”All of Us are Dead”, en zombieserie som följer en grupp skolungdomar som slåss för livet när ett dödligt virus sprids över hela staden. Skolan förvandlas till ett blodigt slagfält och deras vänner blir deras största fiender. Vem kommer överleva? Det blir totalt 12 avsnitt, och av trailern att döma sparar man varken på blod eller äckelpäckel.
 
 

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window - premiär 28 januari

 
Ja, det är en riktig titel, och som det antyds är serien en homage och parodi på bokbaserade thrillers som heter saker som "The Girl on the Train" och "The Woman in the Window". Kristen Bell spelar Anna, en ensamstående, vinpimplande och deprimerad kvinna som spenderar dagarna instängd hemma och snokande på sina grannar. När en snygg man flyttar in i huset tvärsöver gatan dröjer det inte länge innan Anna tror sig ha bevittnat ett mord. 8 avsnitt landar lagom till helgen. Läs MovieZines recension här!
 

Läs också: 40+ nya filmer och serier på Netflix i februari

 
 
Vilken av serierna ser ni mest fram emot?
| 27 januari 2022 12:00 |