Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 juli 2015 | 21:25

25 saker vi lärt oss från Comic-Con 2015

Året då "Deadpool", "Suicide Squad" och "Warcraft" höjde tempen i Hall H.
Årets upplaga av Comic-Con i San Diego tog slut i söndags. Eventet för serietidningsnördar, filmälskare och cosplay-fantaster drog som vanligt fulla hus, medan vi vanliga dödliga långt bort från San Diego kunde iallafall trösta oss med detaljrik rapportering från filmbloggar.

I år hade Marvel Studios tagit ett steg tillbaka. Istället dominerades rubrikerna av superhjältefilmer som ”Batman v Superman” och ”Deadpool”, vi fick en ny titt på Duncan Jones ”Warcraft” och Tarantinos ”The Hateful Eight”, medan ”Star Wars”-panelen blev årets snackis. Här är höjdpunkterna...

Large 3deca1895f7349303b91384f3c4483ac large 23c1e30e65bd445713dad20d5886170d star wars comic con 2015 panel 7 1

1. J.J. Abrams visade som väntat inte mycket av ”Star Wars: Episod VII” men vi fick iallafall reda på vilka filmens skurkar är. Kylo Ren (Adam Driver), General Hux (Domhnall Gleeson) och Captain Phasma (Gwendoline Christie) är de som kommer skapa drama i galaxen i vinter.

2. Publiken försäkrades också om att filmen är full av praktiska effekter. Som bevis välkomnades Baba Jo upp på scen - en av hundratals varelser som skapats för nya ”Star Wars”. Den här styrs av fem personer. ”Naturligtvis kommer vi ha massvis av specialeffekter”, säger Abrams, ”men det är viktigt för oss att det känns autentiskt.”

3. Hela Star Wars-panelen går att se här. Missa inte heller den nysläppta bakom-kulisserna-filmen som bland annat visar oss Carrie Fishers Leia. Och jo, en längre trailer kommer - men först i höst.


4. 6500 Star Wars-nördar bjöds dessutom på en galen överraskning av Lucasfilm: direkt efter panelen fick de vittna en livekonsert med John Williams klassiska filmmusik från filmerna. Mäktigt! 5. ”Batman v Superman: Dawn of Justice” blev också det en omtalad panel. Zack Snyder berättade bland annat att Metropolis och Gotham City är grannstäder i hans film - vilket gör det lättare för Batman och Superman att mötas. Slashfilm har en fin sammanfattning.

6. Det tidigare ryktet har nu mer eller mindre bekräftats av Deadline: Ben Affleck kommer att regissera en fristående film om Batman, där han också spelar huvudrollen. Premiär troligen 2018. DC Comics har inte kommenterat än.

7. Här kan du spana in 50 nya bilder från ”Batman v Superman”. Warner Bros var också smarta nog att undvika diverse fulläckor och släppa trailern direkt online, det tackar vi för!


8. Vi är redan taggade på ”Warcraft” men peppen är ännu större nu när de första klippen har visats för entusiastiska fans. Collider skriver att specialeffekterna som skapat filmens orcher och miljöer ligger ”på nästa nivå”, bättre än ”Apornas planet”-filmerna. Lyckas Duncan Jones återupprätta det skamfilade spel-till-film-genren? Om Comic-Con får bestämma, japp!

9. Duncan Jones berättade dessutom att han hoppas göra sin episka ”World of Warcraft”-filmatisering till en trilogi. Om han bara får chansen att spela in indierullen ”Mute” först…10. Vad sägs om den här då? Legendariske tonsättaren Enris Morricone (”Dollar”-trilogin) kommer att skriva ny musik till Tarantinos ”The Hateful Eight”. Filmen blir Morricones första western på mer än 40 år.

11. Förutom den heta nyheten bjöd Quentin Tarantino också fansen på 7 minuters klipp ur filmen, vi andra får nöja oss med en ny poster:12. ”Suicide Squad” liknar ingen superhjältefilm vi sett, skriver Slashfilm efter att ha fått smygtitta på en första trailer. Nu finns den online i finfin kvalitet - håller ni med hyllningarna?


13. Skönt citat från ”Suicide Squad”-regissören David Ayer: ”Den där skiten med gott och ont är förbi. Det är dags att ställa de onda mot de elaka”. 

Large 3deca1895f7349303b91384f3c4483ac suicide squad logo 600x600

14. "Deadpool" ses annars som den stora vinnaren på årets mässa. Filmskaparna visade upp de första klippen, som inleddes med orden: ”From the studio that fucked this up the first time…” - en liten känga till ”X-Men Origins: Wolverine” där Ryan Reynolds karaktär debuterade kort. Stort jubel från publikhavet i Hall H som krävde att se materialet i repris.

15. Som vi redan vet ska den här (anti)hjälten bli barnförbjuden, våldsam men också väldigt rolig. Reynolds kommenterar: ”Det är ett absolut mirakel att studion låter oss göra en R-rated Deadpool. De insåg till slut att världen är redo för något annorlunda.”

Large 3deca1895f7349303b91384f3c4483ac deadpool sdcc 700x300

16. Någon gång runt år 2020 är det dags för en annan Ryan Reynolds-hjälte att få upprättelse, den här gången troligtvis med en helt annan skådis bakom masken. Green Lantern kommer tillbaka och den nya filmen har fått titeln ”Green Lantern Corps”.

17. Ja, det blir mycket superhjältar på Comic-Con! Här samlas ett rejält om än suddigt gäng i moderatorn Chris Hardwicks super-selfie. Bakom Stan Lee gömmer sig alltså skådespelare ur Marvelfilmerna ”Deadpool”, ”Wolverine”, ”X-Men Apocalypse” och ”Fantastic Four”. 

Large 3deca1895f7349303b91384f3c4483ac article comicselfie 0713

18. Så vad hade ”X-Men: Apocalypse” att bjuda på? Bryan Singer var på plats i San Diego för att visa upp en ny poster…

Large 3deca1895f7349303b91384f3c4483ac apocalypseposter

19. …och sedan, cirka fem minuter ur nästa sommars stora serietidnings-spektakel. Slashfilm har gjort en detaljerad summering som bland annat försäkrar oss om att skurken Apocalypse (Oscar Isaac) ser fantastisk ut.

20. ”Crimson Peak” tog tillbaka Comic-Con-favoriten Tom Hiddleston till Hall H. När applåderna hade lagt sig kunde Guillermo del Toro berätta om sin gotiska skräckfilm, med starka kvinnoroller för Jessica Chastain och Mia Wasikowska. Han utlovar en skrämmande men också mycket vacker film enligt Cineplex.

21. Förutom storfilmer som ”Crimson Peak” och ”Warcraft” passade Legendary också på att visa upp ”Krampus” - en mörk version av jultomten som, istället för att ge presenter, äter upp dig. Toni Collette och Adam Scott spelar huvudrollerna i denna julskräckiskomedi som regissören Michael Dougherty jämför med ”Poltergeist” och ”Gremlins”.”Game of Thrones”-panelen hade dessvärre inte mycket nytt att förtälja, enligt rapporter. Femte säsongen tog ju slut nyss och den sjätte är nio månader bort. Men så mycket fick vi veta, att serien har ett fan i president Obama som krävde att få veta en viss karaktärs öde. Regissören David Nutter berättar: ”Vi skakade hand och han sa: Säg att du inte dödade Jon Snow? Jag svarade: Mr. President, Jon Snow är så död som man kan bli”.

23. TV-serien ”Hannibal” får inte fortsätta hos NBC efter den pågående tredje säsongen. Det blev ändå ett möte med (besvikna) fans på Comic-Con, och seriens skapare Bryan Fuller berättade att han fortfarande hoppas på en fjärde säsong, och därefter kanske en långfilm. Collider listar fler höjdpunkter från ”Hannibal”-panelen.

24. ”Heroes Reborn” fick avsluta den späckade helgen med att släppa en ny trailer. De tar vid fem år efter ”Heroes” fjärde säsong, och gör comeback i en tid då TV översköljs av superhjälteserier. Skaparen Tim Kring kommenterar: ”Vår serie handlar inte om superkrafterna, utan om karaktärerna och hur de handskas med sina förmågor”. 


25. Vi sparade något av det bästa till sist. Tro det eller ej men årets Comic-Con blev det första någonsin för den gamle Ghostbustern, Bill Murray. På plats för att marknadsföra kommande komedin ”Rock the Casbah” förtrollade han publiken. Collider berättar mer.


Vad gillade ni bäst bland årets Comic Con-nyheter? Kommentera nedan.
| 13 juli 2015 21:25 |