Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 juli 2015 | 12:40

Tarantinos "The Hateful Eight" visar upp sig

Ny poster och annat från den efterlängtade westernfilmen.
Igår var det dags för Quentin Tarantino och hans skådespelare Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh och Tim Roth att inta scenen för en paneldiskussion om "The Hateful Eight". Westernfilmen vars manus läckte vilket ledde till att Tarantino bestämde sig för att lägga projektet på hyllan, för att sedemera återuppliva det till allmän förtjusning.

I vanlig ordning var Tarantino olik andra filmskapare, på bästa möjliga sätt.

- Folk behöver inte se en "Pacific Rim"-artad teaser, min klippare och jag klippte ihop en 7-minuterssnutt åt er istället.

Vi har tidigare skrivit om Tarantinos ovilja att filma digitalt, och under paneldiskussionen framhävde han återigen att han föredrar att arbeta med riktigt gamla linser. De facto användes samma linser vid filmandet av "The Hateful Eight" som vid "Ben Hur".

- Det jag hatar med att filma digitalt är att det är som att titta på HBO offentligt. Men om det blir standard i branschen så kan jag ju bara gå över och börja göra TV istället.

Angående läckan sa regissören så här:

- Vad som verkligen gjorde mig förbannad med det som hände var att jag verkligen ville att det här manuset skulle gå igenom tre stycken utkast. Jag ville verkligen komma dit. Min metod var min metod, och även om jag skrek och gormade om det så slutade det med att jag gjorde det jag ville göra.

En av de största nyheterna som avslöjades under eventet var att Tarantino ämnar använda sig av enbart originalmusik i filmen och att ingen mindre än legenden Ennio Morricone kommer att stå för tonerna. Det blir Morricones första western-soundtrack på över 40 år. Det blir också första gången Tarantino använder enbart originalmusik i en av sina filmer.

En ny poster visades också upp:Och här är teasern som släppts tidigare:


För er som vill ha en mer grundlig genomgång av vad som visades i 7-minutersklippet, så har Collider skrivit ihop en bra sammanfattning här.

Ser du fram emot "The Hateful Eight"?
| 12 juli 2015 12:40 |