Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 mars 2021 | 18:00

21 intressanta tv-premiärer på sju olika streamingtjänster i mars

Tv-utbudet i mars bjuder på nya och intressanta tv-premiärer från en hel drös olika streamingtjänster, men vi hjälper dig att plocka godbitarna.
Under mars så känns det nog som att vi officiellt har kommit fram till "peak-streaming"-gränsen. Det kommer sannolikt att bli allt svårare att synas med sina streamingpremiärer, på grund av att det finns så många olika tjänster att välja på.
 
Det är nästan lättare att nämna vilka tjänster som inte dyker upp med en ny titel på månadens lista... och det är Apple TV+, som visserligen fortfarande bjuder på nya avsnitt av både "Servant" och "For All Mankind" under månaden. Relativt nylanserade discovery+ har också ett gäng avsnitt kvar av hyllade "Alla utom vi", men får inte med någon ny tv-premiär på listan här nedan.
 
Om du däremot har någon av streamingtjänsterna Netflix, C More, Viaplay, Amazon Prime, HBO Nordic, Disney+ eller planerar att skaffa Paramount+ (som lanseras i slutet av mars) så finns det gott om nya helt nya tv-premiärer att förlora sig i. Samtidigt som Disney+ kör på med mängder av gamla godingar i den nylanserade vuxendel "Star" (inne i den redan befintliga Disney-appen).
 
Här nedan har jag plockat ut de 21 tv-serier som jag tänker försöka mig på att klämma in under mars... men jag har givetvis även försökt lyfta fram de allra hetaste titlarna först (för den som är lite mer selektiv med sin tid).
 

"Exit" - 6 mars (säsong 2, SVT)

 
 
Den första säsongen av den norska tv-serien "Exit" har liknats vid både "The Wolf of Wall Street" och "Succession"... och även om serien kanske inte når fram till riktigt samma höga nivå så råder det ingen tvekan om att "Exit" bjuder på riktigt välgjord underhållning. 
 

"Jägarna" - 8 mars (säsong 2, C More)

 
 
Efter en lyckad första säsong hos C More så fortsätter nu berättelsen om Erik Bäckström (Rolf Lassgård), 25 år efter den första långfilmens premiär. 
 

"Zack Snyder’s Justice League" (4 h långfilm) - 18 mars (HBO Nordic)

 
 
Jag vet. Det här är ingen tv-serie, men under en period så såldes "Zack Snyder's Justice League" ändå in som en miniserie... så jag väljer helt enkelt att se på det hela som en miniserie jag kommer att bingetitta på i en enda lång sittning. "WandaVision" är för övrigt ungefär lika lång, om vi nu inte får ett väldigt mycket längre sista avsnitt på den serien. Oavsett vilket så ska det bli intressant att ta sig an Snyders kostsamma projekt!
 

"Sky Rojo" - 19 mars (säsong 1, Netflix)

 
 
Skaparen bakom den omåttligt populära spanska Netflix-serien "La Casa de Papel" är tillbaka med ännu en spännande Netflix-produktion. Den här gången får vi följa tre prostituerade kvinnor under en blodig flykt från sin pimp och hans hejdukar.
 

"The Falcon and the Winter Soldier" - 19 mars (säsong 1, Disney+)

 
 
"WandaVision" har blivit ännu en succé hos Disney+, som den första delen i Fas 4 av MCU. "The Falcon and the Winter Soldier" är nästa officiella MCU-serie, som kommer att knytas ihop med de många påkostade Marvelfilmerna. Anthony Mackie och Sebastian Stan återvänder till sina roller som The Falcon och The Winter Soldier.
 

"Two Weeks to Live" - 25 mars (säsong 1, Paramount+)

 
 
Maise Williams får nytta av all sin träning som lönnmördare i "Game of Thrones" när hon nu kanaliserar sin inre Keanu Reeves/John Wick och hämnas sin pappas död - under sina två sista veckor vid liv.
 

"Invincible" - 26 mars (säsong 1, Amazon Prime)

 
 
Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Mark Hamill, Mahershala Ali, Walton Goggins, Seth Rogen, Zazie Beetz, Gillian Jacobs, Zachary Quinto, Jonathan Groff, Justin Roiland, Ezra Miller, Sonequa Martin-Green, Lennie James och Jon Hamm gör bara några av rösterna i Robert Kirkmans tecknade men påkostade Amazon Prime-serie "Invincible". Lätt månadens bäst castade tv-serie.
 

"The Mighty Ducks: Game Changers" - 26 mars (säsong 1, Disney+)

 
 
Disney+ kommer inte bara att bjuda oss på superhjältar i MCU under mars, utan vi får även njuta av lite härlig nostalgi i form av den här direkta uppföljaren till "The Mighty Ducks"-filmerna från början av 90-talet. 
 

"Snöänglar" - 28 mars (säsong 1, SVT)

 
 
I slutet av månaden så får nästa välgjorda dramaserie från SVT premiär. Den här gången får vi följa ett par vars bebis mystiskt försvinner under en snöstorm. Är det någon som har kidnappat bebisen... eller är det möjligtvis föräldrarna själva som ligger bakom försvinnandet? Josefin Asplund ("Vikings") och Ardalan Esmaili ("White Wall") spelar huvudrollerna.
 

12 ytterligare tv-premiärer att hålla utkik för under mars:

 
"Mayans M.C." kommer tillbaka med en tredje säsong hos HBO Nordic under mars.
 
"Pacific Rim: The Black" - 4 mars (säsong 1, Netflix)
"Black Narcissus" - 5 mars (säsong 1, Disney+)
"Delete Me" - 7 mars (säsong 1, Viaplay)
"Genera+ion" - 11 mars (säsong 1, HBO Nordic)
"High Fidelity" - 12 mars (säsong 1, Disney+)
"Mayans M.C." - 17 mars (säsong 3, HBO Nordic)
"Genius: Aretha" - 22 mars (säsong 1, NatGeo) - oklart om det gäller Sverige med
"Breeders" - 23 mars (säsong 2, HBO Nordic)
"DOTA: Dragon's Blood" - 25 mars (säsong 1, Netflix)
"The Twilight Zone" - 25 mars (säsong 1 och 2, Paramount+)
"The Irregulars" - 26 mars (säsong 1, Netflix)
"Den som dräper" - 28 mars (säsong 2, Viaplay)
 

Läs också: Amazon Prime Video vill bli större i Sverige

 
Vilka tv-serier ser du mest fram emot under mars? Kommentera gärna nedan!
| 2 mars 2021 18:00 |