Sky Rojo 2021-2023

Action Drama
Spanien
28 MIN
Spanska
Sky Rojo poster

Synopsis

Coral, Wendy och Gina är tre strippor på flykt från från sin hallick Romeo och hans hantlangare. Deras jakt efter frihet blir en kaotisk och vild resa.
Ditt betyg
2.6 av 8 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Sky Rojo
Seriepremiär
19 mars 2021
Digitalpremiär
19 mars 2021
Antal säsonger
3
Antal avsnitt
24
Avsnittslängd
Språk
Spanska
Land
Spanien
SÄSONG
1
2
3
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
01
Red Leatherette Sofa
2021-03-19
02
Alternate Reality
2021-03-19
03
A Whore's Love
2021-03-19
04
Sex and Blood
2021-03-19
05
The Escape
2021-03-19
06
Foxy and Hare
2021-03-19
07
Thinking with your D**k
2021-03-19
08
Bear Trap
2021-03-19

Recensent

Charlotte Brange

22 mars 2021 | 11:40

Katt-och-råttalek i prostitutionens spår

Kan en spansk actionserie om en vild flykt från en bordell vara något? Den Tarantino-doftande ”Sky Rojo” kör i 180 km/h, men det hade inte skadat om de hade finlirat på sin historia.
Las Novias Club är kända för att vara den frisläppta nattklubben där du för dina pesetas kan köpa festligheter, sprit, och kvinnor som kan uppfyllda alla dina vildaste fantasier. När ditlurade Gina (Yany Prado) försöker slå sig loss från klubbens pimp, går det mer än snett både för henne och medhjälparna, den frustrerade Wendy (Lali Espósito), och den missbrukande Coral (Verónica Sánchez).

Efter att nästan haft ihjäl högsta hönset har trion inget val än att fly så långt bort det bara går från prostitutionens vassa klor. Det visar sig inte vara lika lätt som de hade kunnat hoppats på, och med flera kriminella hack i häl blir det snart mer pang-pang och smärre kriser blir det jaga eller bli jagad – och undvika att råka döda folk på vägen, förstås.

”Sky Rojo” är definitivt en tv-serie som kommer att överraska dig på flera sätt. Inte nog med att den effektfullt, och ganska kväljande, visar upp några av alla de manliga önskemål som kvinnorna får ställa upp på. Den presenterar oss också för råa törnar som påminner mig om det som Tarantino och Robert Rodriguez vävt fram i sina mer actionladdade filmer. Det blir äckligt både psykiskt och fysiskt om man säger så, fast ändå coolt paketerat i snabba bilar och virvlande ökendamm.

Det vackra och soldränkta landskapet får säkert oss nordbor att längta till varmare tider, men jag vet inte om serien i övrigt säljer in den råa maffia- och traffickingtyngda tillvaron som de befinner sig i. Det vore felaktigt att säga att tv-serien glorifierar prostitution med sin glammiga nattklubb, för allt eftersom får vi lära oss mer om hur de unga kvinnorna egentligen mår. Men det är där ”Sky Rojo” lite stannar av – den vill visserligen prata om hur illa de far men den vill hellre dränka tillvaron i snabba klipp och mynnar ut i en historia som snart blir ganska enkelspårig.

”Sky Rojo” övervinner de flesta språkbarriärer även om du inte talar spanska, både på gott och ont. Det krävs inte kunskap inom raketforskning för att bli engagerad i de unga tjejernas historia, utan varje karaktär balanserar både styrka och uppgivenhet. Men även våld och spänning är ett universellt språk – även om ”Sky Rojo” kanske kunde ha lagt sitt krut och sina pennor på att skriva en aning mer originell historia.
 
Serien finns nu att streama på Netflix.
| 22 mars 2021 11:40 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Sky Rojo
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu