Serie

Skribent

Patrik Jonsson

19 mars 2015 | 18:00

20 förslag på skådisar till tv-serien "Expendables"

Patrik Jonsson passar på att några intressanta och passande skådespelare för den kommande tv-serien "Expendables".
Att man nuförtiden är väldigt förtjust i att stöpa om filmer till tv-serier är kanske inte så konstigt efter framgångar som "Hannibal" och "Fargo" vilka båda var grymt lyckade serier. Detta är dock solskenshistorierna, det finns dessvärre även en hel del exempel på den andra sidan av myntet. "From Dusk til Dawn" bara för att nämna ett ganska färskt expempel, eller varför inte "12 Monkeys"? Tv-serier som ligger mil från filmernas briljans. Hur "The Expendables" kommer att fungera återstår så klart att se, här tycker jag dock att castingen känns viktigare än någonting annat. Japp, även än manuset, här tycker jag nämligen att det gäller att man verkligen gräver djupt ned i tv-arkiven och plockar fram och borstar av några legender. 

Självklart behöver inte alla hjältar snitta kring 60 och 70 år, jag har därför valt att blanda hejvilt bland åldrarna vad det gäller mina förslag. Annars lär det bli pensionärsåterträff, lite ungt blod tycker jag absolut att vi ska ha även i tv-serien. Det får dock inte bli vilka ungblodsstollar som helst, de ska ha pondus, karaktär och jävlaranamma annars får det vara. Nog snackat, nu kör vi!

20. Michael Ironside ("V")

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Det vore inte helt fel att ha någon representerad från 80-talssuccén "V" och gamle Michael Ironside tycker jag skulle passa som handen i handsken. Visst har han åldrats, men det är fortfarande klös i den mannen!

19. Liam McIntyre ("Spartacus")

Om det var något tv-serien "Spartacus" bjöd oss på så var det action. Action, våld, blod och action. Liam McIntyre axlade rollen som Spartacus med både pondus och karisma, därför är han ett alldeles ypperligt val.

18. Christopher Meloni ("Law & Order: SVU" & "OZ")

I och med Meloni skulle vi få både en riktig långkörare i snutgenren representerad, samt en klassiker som den hårda fängelseserien "OZ" ju är. Meloni är förresten alltid hård, ge gärna honom en roll!

17. Richard Dean Anderson ("MacGyver")

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"MacGyver" är sannerligen en klassiker i sammanhanget, damma genast av Mr. Anderson och kasta in honom i "Expendables". Med en sådan snubbe i rollistan lär det knappast bli brist på varken uppfinnesrikedom eller nostalgiska one-liners!

16. Bruce Campbell ("Burn Notice")

Campbell, kanske mest känd som Sam Raimis parhäst och där framförallt i "Evil Dead"-filmerna (som ju också snart blir tv-serie), tycker jag skulle vara ett härligt tillskott. Campbell har gjort mycket tv och känns faktiskt inte alls helt långsökt.

15. Don Johnson ("Miami Vice")

Detta känns nästan som ett av listans "måsten". "Miami Vice" måste väl ändå finnas representerad? Don Johnson skulle vara det ultimala valet i det sammanhanget, jag håller alla tummar!

14. James Caan ("Las Vegas")

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Gamle Caan är väl mer eller mindre en legend i sammanhanget, både på tv och på film. Att han blitt lite till åren kvittar fullständigt, få är hårdare är Caan!

13. Denis Leary ("Rescue Me")

Någon rappkäftad (uppkäftig) liten retsticka måste vi ju också ha och gärna någon som kan slänga in lite samhällssatir och kritik. Ring Leary och saken är klar!

12. Zachary Quinto ("Heroes")

En av de gamla hjältarna i "Heroes" vore finfint att ha representerad, mitt val är därför tveklöst Quinto. Visserligen var han en ond djävul i "Heroes" men det spelar mindre roll. 

11. William Shatner ("Star Trek", "Boston Legal" med mera)

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Gammal är äldst och apropå legender. Shatner är en av de allra största tv-legendarerna vi har och känns därför också som ett måste. Han är inte bara legend, han är förbannat rolig också och vi behöver även en del komik. Alla tummar är hållna för Shatner!

10. Mr. T ("The A-Team")

"The A-Team" är ännu en klassisk serie på listan och ur just den ensamblen tycker jag nog personligen att Mr. T skulle passa som allra bäst i "Expendables". Man ser inte så mycket från honom numer, dags att ändra på det!

9. Antony Starr ("Banshee")

Från en klassisk serie till en nutida, men inte vilken som helst. Få serier, om nu någon, är väl lika hård och brutal som "Banshee"? Dessutom kan få serier mäta sig med den action som det bjuds på i denna och det är väl just action vi är ute efter? Starr har absolut gjort sig förtjänt av titeln actionstjärna, ge honom en roll!

8. Josh Holloway ("Lost")

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"Lost" bara SKA finnas representerad och vem skulle inte passa bättre som hårdnackad actionstjärna än just Holloway? Hans actionthrillerserie "Intelligence" lades dessvärre (för honom) ned, kanske dags för revansch? Det tycker jag!

7. Chuck Norris ("Walker:Texas Ranger")

Japp, Norris har varit med i just dessa svängar tidigare, detta tycker jag dock inte borde hindra honom. Tvärtom, jag nästan kräver att Chucken finns med i rollistan, något band måste finnas till filmerna och här har vi ett gyllene! Chuck ÄR action, thats it.

6. David Hasselhoff ("Knight Rider")

Den gamla livräddaren ("Baywatch") Hasselhoff är ännu en herre jag extremt gärna skulle vilja se i rollistan. Naturligtvis främst för hans klassiska serie "Knight Rider", men även för jag tycker att han i sammanhanget är en slags legend, trots allt. Ring Hoffen!

5. Michael Chiklis ("The Shield")

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Chiklis var hårdare än hårdast i snutserien "The Shield". TV-gänget lär knappast bli mjukare med denne herre närvarande. Jag har egentligen inte så mycket mer att tillägga här, en gedigen skådis med både pondus och jävlaranamma!

4. Timothy Olyphant ("Deadwood" & "Justified")

Nu när den coolaste serien någonsin, "Justified", snart tar farväl kanske Olyphants schema ekar tomt? Ring, sms:a, maila, ja de får göra hur de vill, bara de kontaktar Olyphant, den mannen behövs. Han skulle säkert inte ha något emot att leka runt lite i "Expendables" en sväng!

3. Tom Selleck ("Magnum P.I.")

Ja här har vi ett självklart val tycker jag, ett "Expendables" utan självaste Magnum skulle kännas tomt, håller ni inte med? Jag hoppas verkligen detta blir verklighet, serien behöver en sådan här tungviktare!

2. Idris Elba ("Luther" & "The Wire")

Han var en stenhård och skoningslös gangster i klassikern "The Wire" och nu senast var han en minst lika stenhård och skoningslös snut i "Luther". Nu vill jag se honom i rollistan i "Expendables", inget snack om saken!

1. Kiefer Sutherland ("24")

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Som jag har tjatat i att Jack Bauer från "24" var 00-talet ende nye actionhjälte och det vore väl f-n om inte Sutherland fick en av de stora rollerna i "Expendables"! Jag skulle ärligt talat bli upprörd annars, detta är den viktigaste av dem alla för min del. 

Som en liten bonus tänkte jag bjussa på lite skådisar jag skulle kunna tänka mig axla skurkroller; Steve Buscemi ("Boardwalk Empire"), J.K. Simmons ("OZ"), James Spader ("The Blacklist"), Robert Knepper ("Prison Break") och självklart, sist men inte minst; John Lithgow ("Dexter").

Nu var detta strax över tjugo förslag från min sida, självklart skulle förmodligen inte alla dessa få plats, men jag hoppas på åtminstone fem av dessa. Minst. Fördelen med en tv-serie är dock att den ständigt kan fyllas på i rollistan, jag ger därmed inte upp hoppet om någon i första taget. 

I vanliga fall brukar jag kasta in massa så kallade bubblare, jag skippar dock det denna gång. Istället tänker jag låta er därute fylla på med just bubblarna. Ni har garanterat många härliga förslag, så låt höra! Skriv av er här nedan. Ja om ni nu inte nöjer er med min EMINENTA lista?
| 19 mars 2015 18:00 |