Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 september 2016 | 15:00

19 filmer som går direkt till dvd i höst

Många sevärda filmer missade biodukarna i år. Det betyder en hel del nytt att hyra och streama i höst.
Stora namn i rollistan garanterar inte automatiskt en biopremiär. I höst hamnar både Nicole Kidman, Jake Gyllenhaal, Emma Watson och Joel Kinnaman direkt på dvd, blu-ray och streaming. Det betyder inte att filmerna är mindre sevärda för det, flera av titlarna nedan är antngen mycket omtalade eller har fått höga betyg av oss på MovieZine.

Här är 19 filmer som kan vara värda att kolla in under höstens filmkvällar.

The Girl in the Book (19 september)

Drama i New Yorks bokvärld. En ung redaktör (Emily van Camp) tvingas konfrontera ett jobbigt kapitel ur sitt förflutna när en bestseller-författare (Michael Nyqvist) återvänder i hennes liv.

Den siste konungen (19 september)

Jakob Oftebro, Kristofer Hivju och Pål Sverre Valheim Hagen har huvudrollerna i detta norska krigsepos som utspelar sig på 1200-talet. 

Skönheten och odjuret (19 september)

I väntan på Disneys remake kan vi en fransk-tysk filmatisering av den klassiska sagan, med Lea Seydoux och Vincent Cassel i huvudrollerna. Regissören Christophe Gans första film sedan "Silent Hill".
Animerat actionäventyr som utspelar sig parallellt med kommande spelet Final Fantasy XV. Aaron Paul, Lena Headey och Sean Bean gör några av rösterna.

Meadowland (26 september)

Feel-bad-drama. Olivia Wilde spelar Sarah, som efter en ofattbar förlust försvinner i en självdestruktiv nedåtgående spiral. Läs vår recension.

Risen (26 september)

Bibliska äventyrsdraman som "Risen" går hem på bio i USA, men försvinner till dvd-hyllan i resten av världen. Joseph Fiennes spelar Clavius som får uppdraget att undersöka ryktet om en återuppstånden profet.

Equals (3 oktober)

Efter "Like Crazy" och "Breathe In" är Drake Doremus tillbaka med ännu ett intimt kärleksdrama, nu i en sci-fi-framtid. Kristen Stewart och Nicholas Hoult dras till varann i en värld där känslor är förbjudna. Läs recensionen här.Genius (3 oktober)

Biografi över Max Perkins, redaktör för stora amerikanska författare som Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald och Thomas Wolfe. Stjärnsnäckad rollista med Colin Firth, Nicole Kidman och Jude Law i spetsen.

Remember (3 oktober)

Christopher Plummer spelar Auschwitz-överlevaren som, trots sin demens, vill hitta och hämnas på mannen som dödade hans familj. Atom Egoyan (”The Captive”) regisserar.

Edge of Winter (10 oktober)

En mentalt instabil pappa återförenas med sina två söner. Men utflykten till skogen tar en farlig vändning. Thriller med Joel Kinnaman och ”Spider-Man”-skådisen Tom Holland. Blood Father (17 oktober)

Ännu en actionthriller i ”Taken”-anda? Mel Gibson spelar en före detta fånge som måste skydda sin tonårsdotter från knarklangare som är ute efter att döda henne.

The Witch (17 oktober)

En av årets mest hajpade skräckfilmer. "The Witch" är en lågmäld och suggestiv rysare om en familj som drabbas av svart magi i 1600-talets New England. Läs vår recension.

Regression (24 oktober)

Nytt från Alejandro Amenábar som skapade sköna rysningar med ”The Others”. Den här gången handlar det om en detektiv som avslöjar en satanistisk kult. Med Ethan Hawke, Emma Watson och David Dencik.Sing Street (7 november)

En pojke i 80-talets Dublin startar band för att imponera på tjejen han gillar. Regissören John Carney fortsätter på temat musikaliska dramakomedier efter ”Once” och ”Sånger från Manhattan”. 


En beväpnad galning jagar en grupp obeväpnade män och kvinnor i det skoningslösa gränslandet mellan Mexiko och USA. Jonás Cuarón (som hjälpte pappa Alfonso med manus till ”Gravity”) regisserar bland andra Gael Garcia Bernal.

High-Rise (14 november)

När en film beskrivs som sci-fi/dystopiskt drama har den fångat min uppmärksamhet. Här möter vi Tom Hiddleston som hyresgäst i ett modernt höghus på 1970. Ett klasskrig utbryter mellan de rika högst upp och de fattiga längst ner. Läs vår recension.Demolition (14 november)

Nytt från Jean-Marc Vallée, regissören till "Dallas Buyers Club" och "Wild". Jake Gyllenhaal spelar bankmannen som lär sig hantera sorgen sin frus död. Läs vår recension.


Mockumentär från humorgruppen The Lonely Island. Andy Samberg spelar en världsberömd popstjärna i en parodi på "Justin Bieber: Never Say Never" och liknande filmer.

Swiss Army Man (5 december)

Du har säkert hört om fantasy-komedin där Daniel Radcliffe spelar ett pruttande lik. Snart är den äntligen här! Paul Dano har den andra huvudrollen i årets stora festivalfavorit. Den mest skruvade feelgoodfilmen på länge enligt vår recension. 

Kolla in trailern till "Swiss Army Man":


Har ni redan sett någon av filmerna? Vilka blir du nyfiken på? Kommentera nedan.
| 17 september 2016 15:00 |