Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 oktober 2021 | 12:00

12 nya julfilmer släpps på Netflix i år

2021 års nya julfilmer på Netflix bjuder på brittiskt familjemys, tomteäventyr, romantik och Vanessa Hudgens i tre olika roller.
Längtar du efter den tiden på året då man får duka fram med glögg och pepparkakor, och mysa ner sig i soffan framför skamlöst juliga romcoms?

Nu är det inte länge kvar innan julsäsongen på Netflix kickar igång på allvar, och streamingtjänsten presenterar nu hela sitt utbud av nya filmer. Här väntar brittiskt familjemys i "A Boy Called Christmas", tomteäventyr från både Belgien och Polen, kärlekstrassel för hela slanten och Vanessa Hudgens i tre olika roller när "The Princess Switch"-sagan fortsätter.
 
 
The Claus Family - 1 november

Belgisk barnfilm. När hans morfar plötsligt blir sjuk får julhataren Jules lära sig om familjens hemliga, magiska arv, och inser att han är den enda som kan rädda julen.

Love Hard - 5 november

Nina Dobrev spelar LA-journalisten Natalie, en hopplöst romantiker och evigt singel. När hon swajpar höger på en snubbe från östkusten gör hon en chansning och flyger tvärs över landet för att överraska honom.

Father Christmas is Back - 7 november

Fyra bråkande systrar får en snabbkurs i vad familjesammanhållning innebär när deras far, som de inte träffat på länge, dyker upp till jul i den tjusiga herrgården. Komedi med John Cleese, Elizabeth Hurley och Kelsey Grammer.
 
 
The Princess Switch 3: Romancing the Star - 18 november

Netflix egna julföljetong med Vanessa Hudgens är tillbaka, och gissa vad - nu får hon spela ytterligare en roll. Drottning Margaret och prinsessan Stacy tar hjälp av fräcka kusin Fiona för att hitta en stulen relik.

A Boy Called Christmas - 24 november

Brittisk äventyrsfilm om pojken Nikolas som söker efter sin far och hittar alvernas mytomspunna by. Stjärnspäckat med Maggie Smith, Sally Hawkins, Jim Broadbent och Kristen Wiig.

A Castle for Christmas - 26 november

En känd författare reser till Skottland i hopp om att köpa sig ett slott, men den grinige ägaren vägrar att sälja. Vågar vi gissa på att oväntad kärlek uppstår? Brooke Shields och Cary Elwes spelar huvudrollerna.
 
 
Single All The Way - 2 december

Julkomedier om homopar är sällsynta, men Netflix hoppas ändra på det med "Single All The Way". Michael Urie spelar singelkillen som blir ihopparad med snygg tränare, och pinsamheter uppstår. Luke Macfarlane och Jennifer Coolidge medverkar.

David and the Elves - 6 december

Polsk familjefilm om David, vars stressade föräldrar har glömt vad julen handlar om. Tillsammans med alven Albert hoppas David att ändra på det, och ger sig ut på ett äventyr.

A California Christmas: City Lights - 16 december

Callie och Joseph har varit tillsammans i ett år och är lyckligare än någonsin på sin bondgård. Men affärer och familjeangelägenheter tvingar honom tillbaka till stan - och hotar att förstöra relationen.
 
 
Grumpy Christmas - 22 december

Mexikansk komedi om en julsemestrande hippiefamilj vars patriark Don Servando utmanas i en maktkamp av en krävande släkting, Doña Alicia. Filmen är en uppföljare till "The Patriarch" ("Un Padre No Tan Padre") från 2016.

1000 Miles from Christmas - 24 december

Raúl hatar allting med julen, och flyr helst till en avlägsen ö. Men hans chef har andra planer för honom: Raúl måste åka på affärsresa till en stad som fullkomligt älskar jul. Spansk romantisk komedi.

A Naija Christmas - i december

Tre söner tävlar för att uppfylla sin mors önskan om att ta hem fruar till julen, medan hon planerar ett oförglömligt firande. Av nigerianske regissören Kunle Afolayan.
 
 
Förutom skörden av julfilmer blir det en hel del serier, realityprogram och tecknat som håller oss sällskap hela vägen fram till jul.

Bland höjdpunkterna finns danska skräckserien "Elves", där julfirandet blir till en kamp på liv och död mot mytiska varelser som lever i skogen. "Elves" får premiär 28 november. Vi ser också fram emot stop motion-filmen "Robin Rödhake" från Aardman, studion bakom Wallace & Gromit. 24 november får vi möta fågeln som växt upp i en familj som består av kärleksfulla möss.
 
Vilken film känns mest lovande enligt dig? Kommentera gärna.
| 7 oktober 2021 12:00 |