Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 september 2018 | 18:00

12 filmer som går direkt till DVD i höst

Höstmörkret spenderas bäst i de filmbärande skivornas sällskap, och här finns ett antal godbitar att spana in.
Det är såklart inte alla filmer som får äran att gå upp på bio här i Sverige. De allra bästa (...eller var det de allra sämsta?) filmerna släpps istället direkt på DVD och Blu-ray, och här nedan har vi listat 12 stycken intressanta filmer som alla släpps direkt för hemmabruk nu i höst. 
 
Här finns exempelvis "Gotti", som vi kallade ett "rekord i uselhet" (se om du vill få dig ett gott skratt), och "Mandy" med Nic Cage, som vi beskrev som "sinnesbedövande galenskap som berör och fascinerar". Ja, du hör ju. Här finns något för alla.
 
Här är höstens "direkt till DVD"-skörd!
 

Escape Plan 2 - 17 september

 
 
Man kan aldrig få för mycket Dave Bautista, det är sen gammalt. Här spelar han mot Sly Stallone då de två biffkakorna rumlar runt i säkerhetsfängelset Hades.
 

Gotti - 24 september

 
 
John Travolta spelar maffiabossen John Gotti, och han gör det under fyrtio lager smink och med värdigheten kvarglömd hemma. Ofrivillig komik? 
 

President Lyndon B. Johnson - 24 september

 
 
Woody Harrelson spelar USA:s gamle president Lyndon B. Johnson i den här historien om resan från uppväxten i västra Texas ända till Vita Huset.
 

The Wall - 24 september

 
 
 
Aaron Taylor-Johnson spelar krypskytt som hamnar i en dödlig duell med en irakisk motpart. Bara en liten stenmur skiljer dem åt.
 

Breaking In - 1 oktober

 
 
En mamma kämpar för att skydda sin familj från inbrottstjuvar.
 

Mandy - 29 oktober

 
 
En religiös sekt dödar Red Millers stora kärlek, och nu är det dags för hämnd.
 

Billionaire Boys Club - 5 november

 
 
Joe Hunt (Ansel Elgort) och Dean Karny (Taron Egerton) är två vänner i tjugoårsåldern som är mycket intresserade av investeringar. Genom ett utstuderat bedrägeri blir de snabbt förmögna, men lika snabbt blir de av med pengarna till den mer rutinerade bedragaren Ron Levin (Kevin Spacey). Vad som tidigare varit en hjärnornas kamp blir ett högt spel med livet som insats.
 

I Kill Giants - 5 november

 
 
När det verkliga livet blir för tungt för tonåriga outsidern Barbara flyr hon till fantasin och det uppdrag hon är besatt av: att döda jättarna som hotar världen.
 

Overboard - 5 november

 
 
När en bortskämd, rik knös faller av sin lyxyacht och tappar minnet, ser en före detta anställd sin chans till att hämnas. ”Overboard” är en remake på komedin ”Tjejen som föll överbord” från 1987.
 

Teen Titans Go! Filmen - 5 november

 
 
 
En superskurk har en galen plan för världsherravälde, och fyra tonåriga superhjältar med Hollywooddrömmar ska försöka stoppa honom.
 

Jeepers Creepers 3 - 14 november

 
 
Sergeant Tubbs tillsätter en specialstyrka som ska fånga The Creeper.
 

Little Stranger - 3 december

 
 
Berättelsen om Dr Faraday, son till en husa, som lever ett stillsamt liv som landsbygdsläkare. En dag blir han kallad till Hundreds Hall, där han snart upptäcker att något mer illavarslande än enbart sjukdomar härjar.
| 26 september 2018 18:00 |