Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 juli 2014 | 09:45

10 saker vi lärde oss från "Game of Thrones"-panelen på Comic-Con

Nästan alla större rollinnehavare samt George R. R. Martin och TV-skaparna David Benioff och Dan Weiss var på plats under fredagen och mötte press och fans.
Inför en jättepublik på 6 000 personer, varav många hade kamperat utanför över natten, hölls paneldiskussionen som innehöll både ett uppskattat blooper-klipp från säsong fyra såväl som godbitar från kommande säsongen. 

Panelen bestod av TV-skaparna Dan Weiss och David Benioff, författaren George R. R. Martin sam av skådespelarna John Bradley (Samwell Tarly), Rose Leslie (Ygritte), Kit Harington (Jon Snow), Sophie Turner (Sansa Stark), Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Maisie Williams (Arya Stark), Rory McCann (The Hound), Gwendoline Christie (Brienne of Tarth), Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) och Pedro Pascal (Oberyn Martell). 

Noterbart inte på plats: Lena Headey (Cersei Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister) och Emilia Clarke (Daenerys Stormborn).

Här är 10 intressanta saker som framkom under den timslånga paneldiskussionen, som modererades av Craig Ferguson. OBS! Läs vidare på egen risk, spoilers för säsong 4 och 5:

1. 9 nya skådespelare presenterades för säsong 5:

 
2. I år kommer produktionen förläggas till Kroatien och Spanien. De spelar tydligen alltid in (året runt) i Belfast, på Nordirland (dit engelska drottningen var på besök). En gång förlorade de ett inspelningsställe, berättade Dan Weiss,  på grund av att ägaren inte ville att "Porn of Thrones" skulle filmas där.

3. "Serien är serien och böckerna böckerna", svarade George R. R. Martin när (den ständiga) frågan om bok-fansen ska sluta titta på serien tills böckerna hunnit i kapp. Han uppmanade därefter alla att både titta på serien och läsa böckerna. "Att läsa böcker är bra". 

4. Sophie Turner vill att Sansa och Tyrion ska återförenas och bli ett maktpar i stil med Brangelina (Brad Pitt och Angelina Jolie). "Sansa och Tyrion började verkligen bonda och få förtroende för varandra när de [produktionen] - i sann "Game of Thrones"-anda klippte det bandet..."

5. "Mitt rykte att döda karaktärer är i sanning överdrivet", tycker Martin. "David och Dan är mycket blodtörstigare. De har ju till och med dödat rollfigurer som fortfarande lever i böckerna!"

6. Och med anledning av punkt 5. På frågan om skådespelarna är oroliga för att deras rollfigurer ska dö när de får sina manus, svarade Maisie Williams: "Några av oss vet vad som kommer hända med karaktärerna i böckerna, men eftersom David och Dan har blivit kända för att döda hejvilt ser jag bara till att fjäska hårt för dem och George."

Tillade Martin: "Läxan här är att aldrig be om påökt."

7. Kit Harington ångrar att han tidigare bett om mer manlig nakenhet i serien. "Alltså, jag är mycket väl medveten om att skaparna hör allt jag säger nu, så jag tänker inte säga nånting, för annars är det jag som kommer få klä av mig nästa säsong!"

8. Pascal förberedde sig för den episka fajten med hjälp av en wushu-mästare i Los Angeles. Wushu kan sägas vara en form av kinesisk kampsport som är väldigt akrobatisk. Wu betyder "krig" och shu betyder "konst". Sedan fick han också "fantastisk" träning i Belfast med stuntpersonernas chef C.C. Smiff.

9.  Benioff och Weiss drog en anekdot om en lunch de hade haft med Martin i ett tidigt skede. Martin utsatte dem för ett test och undrade vem Jon Snows mamma var. Bägge två svarade rätt. När Comic-Con-publiken undrade vem, kom repliken: "Mrs Snow". 

10. Sist men inte minst, här är bloopers-klippet!

Mycket göttigt va? Längtar du ännu mer till säsong fem nu? Kommentera nedan!

Källor: The Guardian, Collider, HBO.
| 26 juli 2014 09:45 |