Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 mars 2020 | 11:30

10 nya filmer och serier har just släppts på Netflix

Binge-helgen är räddad! Streamingjätten har laddat upp med inte mindre än tio nya originalserier och -filmer.
Om bioaktuella storfilmer på streaming inte är något för dig, så släpper Netflix en hel hög med nyheter lagom till helgen. Anime-action, verklighetsbaserade dramaserier och spansk science fiction är några av veckans nya premiärer.

"Altered Carbon: Resleeved" är en spinoff-film som bygger vidare på den futuristiska serien "Altered Carbon". Huvudpersonen Takeshi Kovacs utreder ett märkligt dödsfall på planeten Latimer. Science fiction-älskare bör inte heller missa den dystopiska spanska thrillern "Hålet" (också känd som "The Platform").
 
 
Komediserien "Feel Good" följer en drogberoende komiker som försöker få ordning på sitt liv. Sex avsnitt à 30 minuter släpptes redan igår.

Miniserien "Self Made" är inspirerad av Madam C.J. Walker, en afro-amerikask entreprenör som blev miljonär på hårprodukter för svarta. Octavia Spencer gör huvudrollen. Mer verklighetsbaserat hittar du i brittiska "The English Game", om hur spelet football uppfanns och överskred klassklyftorna.
 
Tre nya ungdomserier att hugga in på - bland annat amerikanska "Om du vågar" ("Dare Me") som berättar om hämndlystna cheerleaders, med Willa Fitzgerald i huvudrollen. "Brevet till kungen" är en holländsk (men engelskspråkig) fantasyserie för lite äldre barn. Franska "Vampyrer" utspelar sig i dagens Paris där en tonårig halvvampyr upptäcker sina krafter.
 
 
I italienska dramafilmen "Ultras" möter vi en 50-årig ledare för ett gäng fotbollshuliganer, som försöker lämna sitt passionerade och våldsamma liv bakom sig.

Om true crime är din genre, kolla in dokumentärserien "Tiger King: Murder, Mayhem and Madness". Den handlar om Joe Exotic - en countrysångare och zooägare som anklagades för att försöka döda en djurrättsaktivist.
| 20 mars 2020 11:30 |