Wimbledon 2004

Romantik Drama Komedi Sport
Storbritannien
94 MIN
Engelska
Wimbledon poster

Synopsis

Amerikanska Lizzie Bradbury är tennisvärldens nya stjärnskott. Fokuserad och fullständigt hänsynslös mot sina konkurrenter har hon på kort tid blivit medias favorit. Nu hårdlanseras hon som självklar vinnare av Wimbledon, trots att hon aldrig tidigare ställt upp i den anrika turneringen. En som däremot spelat i Wimbledon åtskilliga gånger är britten Peter Colt. Han var en gång rankad som 11 i världen, men har under årens lopp halkat ner till nummer 119. För Colt är årets Wimbledon hans sista tennisturnering, sen planerar han att dra sig tillbaka och försörja sig som tennisinstruktör. Men efter ett kort, men passionerat möte mellan Lizzie och Peter blir ingenting som någon av dem tänkt sig. Peter Colt börjar plötsligt vinna sina matcher, medan Lizzie däremot uppvisar blottor i sin förut så kaxiga fasad. Motvilligt måste hon erkänna att Peter inte bara är en tillfällig flört.
Ditt betyg
2.4 av 377 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Wimbledon
Biopremiär
24 september 2004
DVD-premiär
27 april 2005
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
United International Pictures
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Per Ganbar

1 januari 2008 | 00:00

Höstens romantiska komedi

Peter Colt var en gång rankad bland de 15 bästa tennisspelarna på herrtouren. Numera är han inte ens med bland de 100 bästa. Efter att ha varit med under flera år börjar han inse att det är dags att trappa ner. Årets Wimbledon ska bli hans sista turnering.

I tennis liksom de flesta andra sporter är det stor skillnad mellan de bästa och de sämre. Ju högre rankad desto bättre behandlad blir man som spelare. Peter får av misstag ett redan bokat hotellrum som visar sig vara för en av de bästa tennisdamerna, Lizzie Bradbury. Hon är dock trevlig och vänlig och inte någon diva. Istället för att skälla ut honom skrattar de tillsammans åt misstaget. Det blir början på en ny och givande bekantskap.

Professionella spelare som båda är har de inte tid med förhållanden och kärlek men båda är ändå nyfikna på varandra och sugna på att träffas igen, utan att erkänna det. Kanske blir det fler tillfällen?!

Det här är en rolig, söt och charmig film som passar de flesta. Den är till stor del inspelad på Wimbledons tennisbanor och lokaler vilket höjer trovärdigheten och ökar närvarokänslan. Filmen ger också en bra och realistisk bild av tennistouren och stjärnornas liv utanför banan. Från början var Hugh Grant tänkt som den manlige huvudrollsinnehavaren men den gick till Paul Bettany som gör en klart godkänd insats. För övrigt gästar han programmet ”Sen Kväll med Luuk” på TV4 senare i höst. Kirsten Dunst som Lizzie är helt rätt. Hon är vacker och söt och duktig som skådespelerska och det har hon redan visat prov på i ”Spider-Man” 1 och 2 samt ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind”.

Den fd australiensiske storspelaren Pat Cash som själv vann Wimbledon 1987 medverkar som rådgivare i filmen. Kanske känner han igen scenerna med de unga kvinnliga beundrarna? 2 andra fd storspelare, den hetlevrade John McEnroe och Chris Evert är också med i filmen, som kommentatorer. Båda har varit världsettor och båda jobbar idag som tenniskommentatorer på riktigt.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Wimbledon
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu