Trolls 3 2023

Trolls 3 poster

Synopsis

Efter två filmer är nu Poppy och Branch officiellt ett par! Men hon upptäcker en hemlighet i hans förflutna - Branch har varit med i hennes favorit-pojkband. Nu gäller det att återförena BroZone.
Ditt betyg
2.3 av 6 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Trolls Band Together
Biopremiär
13 oktober 2023
DVD-premiär
26 februari 2024
Digitalpremiär
12 februari 2024
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Universal Pictures
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

12 oktober 2023 | 06:55

Tralligt trolläventyr för både stora och små

”Trolls 3” är ännu en, egentligen ganska onödig men ändå härlig, uppföljare om de musikaliska och färgglada penntrollen som vi genom åren har kommit att älska. Denna gång bjuds vi med på ett fartfyllt äventyr, som i slutändan vinner på sin oemotståndliga charm och tralliga ton.
DreamWorks Animations har som vana att skapa buskul animerad underhållning för hela familjen och ”Trolls 3” är inget undantag. Filmen bjuder på en musikalisk regnbågstrip som skvätter lättsamma, men tänkvärda budskap om värdet av vänner och familj, omkring sig. Och även om detta inte är en film som jag själv direkt har längtat efter, så är jag såhär efteråt glad över att jag fått se den. 
 
Historien handlar om de numera välbekanta trollen Poppy och Kvist. I tredje filmen om de tu, har de äntligen funnit kärleken och vi får lära känna dem och deras bakgrunder lite bättre. Vi får bland annat veta att Kvist som liten var, tillsammans med sina bröder, med i ett populärt pojkband BroZone, och att han inte längre har någon kontakt med de andra. Tills nu vill säga. För mitt i deras vänners bröllop, får han och Poppy veta att en av brorsorna, Floyd, blivit tillfångatagen av en ondsint popduo, som dränerar honom på talang. Tillsammans med brödraskaran, tillika resten av bandet, ger de sig iväg på en fartfylld räddningsexpedition.
 
Det blir en känslosam eskapad till tonerna av både gamla och nya låtar, som också leder Poppy till ursprunget av hennes familjs hemligheter.
 
Att man en gång i tiden valde att para ihop Anna Kendrick med Justin Timberlake var ett lyckokast, som fortsätter vara ett vinnande koncept. De två är, som de alltså även tidigare varit, klockrena som rösterna till vår tätduo, både i dialog och i sång. Liksom också är bland andra Zooey Deschanel som Bridget och Amy Schumer och Andrew Rannells som nykomlingarna Velvet och Veneer.
 
Det är kul att återse flera av karaktärerna, även om nog Timberlakes återförening med sina gamla bandpolare i NSYNC nog är det roligaste här. Bandet har inför detta samlats för att göra en av låtarna i soundtracket, och jag måste erkänna att det svänger ordentligt. Det gör det förvisso väldigt ofta i filmen, och även om delar av storyn stundvis är lite larvigt tillrättalagda, så är det hög mysfaktor från början till slut. 
 
Detta är en underhållande film som hjärtligt skojar med pojkband som fenomen, samtidigt som den också hyllar detsamma. Filmen är på sina håll riktigt rolig, och replikerna är överlag fyndiga. Vissa delar kan niog gå vilse i översättningen, varför filmen med fördel bör ses på originalspråk, det vill säga engelska. 
 
”Trolls 3” är ett härligt och trallvänligt äventyr som kommer älskas av yngre, men lär också uppskattas av oss äldre. Detta är en film om vänskap, sammanhållning och om att ställa upp, men handlar också om familjeband och ärlighet. Som vanligt är färgerna granna och melodierna många. Och trots att vi inte nödvändigtvis visste att vi behövde detta, så kan vi ändå så här efteråt tillsammans glädjas åt att den nu ändå är här. 
| 12 oktober 2023 06:55 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Trolls 3
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu