The Out-Laws 2023

Action Komedi
USA
95 MIN
Engelska
The Out-Laws poster

Synopsis

Vi får följa en bankchef som snart ska gifta sig med sitt livs kärlek. Under bröllopsveckan blir hans bank rånad av det ökända gänget Ghost Bandits, och han börjar misstänka att hans framtida svärföräldrar och de laglösa besökarna är samma personer.
Ditt betyg
2.2 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Out-Laws
Digitalpremiär
7 juli 2023
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Netflix
Längd

Recensent

Mattias Blomberg

7 juli 2023 | 09:00

En komedi som gapar efter för mycket

Inget är nytt under solen när bröllopsplanering stöter på förhinder i en komedi som vill väldigt mycket. Romantisk, snuskig och svart humor samsas om utrymmet i hysteriskt högt tempo från början till slut.
"The Out-Laws" är en typisk produktion från Netflix. Vi får snyggt och prydligt förpackad underhållning som inte storymässigt lämnar mallen för den genre filmen tillhör. Speciellt streamingtjänstens komedier känns med några få undantag enormt tillrättalagda. Den här filmen är en av dem.
 
Storyn i korthet går ut på att bankmannen Owen (Adam Devine) och hans fästmö (Nina Dobrev) planerar bröllop. Plötsligt meddelar hennes föräldrar (Pierce Brosnan och Ellen Barkin) som han aldrig har träffat att de kommer på bröllopet. Givetvis ställer det till med komplikationer för vårt unga par och främst för brudgummen.
 
Temat med att träffa svärföräldrarna och de våndor som det kan innebära har slitits ut så hårt att bara tanken på en film till med den grundintrigen känns urvattnad. Den här filmen misslyckas precis som så många föregångare med att få konceptet att engagera och den intrigen faller platt.
 
Här blandas dessutom en kriminalintrig in i mixen när Owen börjar misstänka att hans blivande svärföräldrar utfört ett rån mot hans bank. De båda elementen känns aldrig naturligt sammanvävda, men de brottsliga inslagen har en energi som gör att filmen i alla fall inte blir tråkig även när romantiken haltar rejält.
 
Dialogen öser på med skämt i en oavbruten kaskad. De flesta skotten missar, men då och då träffar ett av dem måltavlan. Det används gott om vulgära ord och sexuella referenser som uppenbarligen ska vara extra fräck krydda, men det blir för tydligt vad syftet med dem är. Därmed känns dessa försök att vara dirty väldigt konstlade.
 
Devine kämpar på med att vara rolig i huvudrollen. Det märks att han siktar på att uppnå samma charm som Jack Black är känd för. Det misslyckas helt och karaktären blir bara pinsamt töntig. Nina Dobrev har inget att jobba med och kemin mellan de båda är obefintlig. Det är givetvis katastrofalt i en romantisk komedi. Brosnan går på tomgång, men även en Brosnan på tomgång är intressant. Michael Rooker är kul i en parodi på sina vanliga ruffiga roller när han spelar agent på jakt efter rånarna.
 
Den som helt stjäl showen är dock Poona Jagannathan ("The Night Of"). Det är hon som får de vassaste replikerna i rollen som kriminell boss och hon levererar dem knivskarpt. Hennes roll är som en hysteriskt hypersexuell Tony Montana och helt underbar. Den enda som kan utmana henne som filmens höjdpunkt är Lauren Lapkus (Orange is the New Black) i en aggressivt sexig roll, men hon har får på tok för lite speltid.
 
Manuset är klyschigt, ytligt och rörigt. Sett till helheten misslyckas filmen med det viktigaste när det kommer till komedi; att vara genuint rolig. Det är väldigt långt mellan skratten. Tempot är hela tiden högt, vilket gör att inget som händer gör minsta intryck utan bara flyger förbi i stressen.
 
"The Out-Laws" känns tillgjord och saknar hjärta. Dessutom vill den ha med för många tonfall och infall på en gång. Det serveras romantisk, snuskig och svart humor i en enda soppa. Filmen gapar efter för mycket och mister nästan hela stycket. Om det inte hade varit för insatserna från Jagannathan och Brosnan så hade betyget blivit lägre.
| 7 juli 2023 09:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Out-Laws
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu